Det ble en kort og svett isøkt onsdag ettermiddag, styrt av en meget engasjert Torbjørn Orskaug. Joonas Rönnberg virket pigg. Han markedsførte fysikk, grei fart på skøytene og presise pasninger.

– Det var godt å komme i gang, og hilse på gutta. Det ble en lang dag tirsdag, så det var egentlig greit at det var en ganske kort økt, sier 33-åringen, og fortsetter:

Klar til å bidra

– Jeg er veldig klar for å hjelpe laget. Jeg har vært i lignende situasjoner før, og vi skal kjempe oss ut av dette. Storhamar er en herlig utfordring for meg, sier Joonas Rönnberg.

Les også: 100 kilo med finske muskler klare for Storhamar

Det gikk fort i svingene for finnen i starten av denne uka. Mandag kveld fikk han beskjed om interessen fra Storhamar, og tirsdag var det i boks. Så satte han seg på flyet. Etter landing på Gardermoen bar det rett til Manglerudhallen for å se det nye laget sitt.

– Jeg var aldri i tvil om jeg skulle takke ja, og jeg snakket faktisk aldri med Sjur Robert. Han vet hva jeg står for, og han ville tydeligvis ha en slik spiller. Da var jeg klar.

33-åringen forteller at det har vært noen tilbud, og han var lenge i dialog med en finsk klubb, men det ble aldri noen kontrakt. De siste månedene har han trent med moderklubben Kiekko-Vantaa.

Familien i Finland

– Jeg har tre barn, og den eldste datteren har begynt på skole i Finland. Derfor måtte det passe geografisk i forhold til ny klubb. Dette var veldig bra, sier Joonas Rönnberg.

33-åringen er en rutinert spiller. Rönnberg har spilt sju sesonger i den finske toppserien, og han spilte fire sesonger i Leksand.

– Jeg kan bidra med rutine, og forhåpentlig litt mer defensiv trygghet. Jeg spiller ikke noe hokus pokus-hockey. Jeg gjør det enkelt, og jobber hele tida for å hjelpe laget, hjelpe lagkameratene mine.

Trener Sjur Robert Nilsen beskriver finnen som en gedigen lagspiller.

– Joonas er en defensiv back, som vil rydde unna og tilføre oss mye fysikk. Han stiller alltid opp for laget, og Joonas får istid mot Lørenskog hvis alt går etter planen, sier Sjur Robert Nilsen.

Storhamar har sendt inn alle nødvendige papirer, og onsdag kveld tydet alt på at Rönnberg blir spilleklar til kampen mot Lørenskog.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.