Storhamar-treneren bekrefter at Svensson er en spiller han gjerne vil ha inn i stallen.

– Jeg har hatt samtaler med ham, og jeg har bedt styreleder Njål Berge om å snakke med Victor.

Som nevnt kjenner Fredrik Söderstrøm den 27 år gamle senteren godt fra tida i Oskarshamn. Svensson, som startet karrieren i Malmö, hadde 22 målpoeng på 40 kamper i Oskarshamn i Allsvenskan (nivå to) forrige sesong.

– God på skøyter

– Jeg mener Svensson er god nok for den svenske eliteserien, men han har ikke fått noen tilbud. Jeg mener vi kan gjøre Victor Svensson bedre i Storhamar, sier Söderström.

– Hvorfor vil du ha Svensson til Storhamar?

– Han er en balansespiller, og er god på skøyter. Det er en bra defensiv senter. Victor er en vinner med sterk vilje, og han er utrolig ambisiøs. I tillegg stiller han krav, og er en bra mann i garderoben. Jeg tror dette er en perfekt løsning.

– Hva med poengproduksjon?

– Svensson er ingen spesielt utpreget måltjuv, men han plukker jevnt med poeng hver eneste sesong. Som nevnt er han en spiller som er veldig flink til å balansere, en lagspiller.

Spent på svaret fra Patrick

Utgangspunktet for Fredrik Söderström er at han skal hente to løpere og en back til før stallen er full. Svensson er naturlig nok en av de aktuelle løperne. I tillegg står Patrick Thoresen på den lista.

– Det hadde selvfølgelig vært helt topp hvis Patrick valgte å komme hjem og spille for Storhamar. Han er en klassespiller, og det er helt sikkert flere klubber på banen. Jeg så alle Norges kamper i VM, og det Patrick viser på isen hver eneste gang er imponerende. Svaret fra Patrick Thoresen vil påvirke hvordan vi eventuelt jobber videre med den siste løperen, sier Fredrik Söderström.

Storhamar-treneren er veldig opptatt av å treffe med de nye spillerne, og er tålmodig. Han ser for seg at stallen skal være spikret innen 1. juni.

– Det er et mål, og så får vi se, sier Söderström.

Onsdag morgen møtes de Storhamar-gutta som allerede er klare i CC Amfi. Der blir det fysiske tester. Fredrik Söderström og assistenten Jeff Jakobs har også lagt inn en teoribolk. Onsdagen avsluttes med en felles middag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00