• Dahlstrøm

Ole Eskild Dahlstrøm har mange års erfaring som spiller og hockeyekspert. Han har sett mange Storhamar-kamper denne sesongen, også tirsdagens kamp mot Lørenskog.– Førsterekka med Joakim Jensen, Christian Larrivée og Mikael Zettergren fungerer. Når de er på isen blir det ofte farlig. Larrivée er het med pucken når det times riktig.

Lugget i andrerekka

Dahlstrøm synes ikke det ser like bra ut for andrerekka. I går utgjorde Daniel Hermansson, Joey Tenute og Hampus Gustafsson den rekka.

Les også: - Kan ikke spille som superstjerner

– Nøkkelen for Storhamar framover ligger i å få i gang andrerekka. De må ha to rekker som produserer målpoeng. Det holder, sier Ole Eskild Dahlstrøm, og fortsetter:

– Det lugget i den rekka nå. De klarer ikke å holde trøkket, og løfte spillet nok. Jeg synes Joey Tenute skal være den som styrer opp, og jeg synes han bør ta mer ansvar med pucken, og utfordre motstanderne. Han havner for mye på kant. Nå kom han fra en skadeperiode, og jeg er helt sikker på at han har mer i seg offensivt. Tenute må rett og slett gi mer gass, sette opp vingene sine, løse opp – og være en boksåpner, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Offensive fibre

TV 2-eksperten tror Alexander Reichenberg kan være en løsning for å få mer fart og trøkk i andrerekka. Nå spiller den tidligere Lillehammer-spilleren sammen med Martin Rønnild og Martin Gran i tredjerekka.

– Reichenberg er en leken spiller, og han har offensive fibre. Kanskje kan han gå inn i andrerekka. Daniel Hermansson ser bedre ut defensivt enn offensivt. Kanskje han kan styre en mer defensiv rekke. Det finnes måter å justere inn dette på, men uansett er intensiteten det viktigste. Ellers skjer det for lite, sier Ole Eskild Dahlstrøm, og fortsetter:

– Eirik Skadsdammen kan også være et alternativ. Han kan spille med flere. Da jeg spilte med Skads i starten av karrieren hans glemte han litt for ofte pucken. Mot Lørenskog var han pucksikker, og virket veldig pigg. Det var utrolig moro å se, og er godt nytt for Storhamar med tanke på sluttspillet etter hvert.

Vil ha Larrivée som sjef

Dahlstrøm har også noen tanker om overtallsspillet til Storhamar, som blir ekstra viktig i sluttspillet.

– Hvem skal inn med pucken i overtall? Jeg mener det skal være Larrivée så ofte det går. Mot Lørenskog var det et rotete power play, og det ble også et baklengsmål. Det å kjøre fire løpere og en back er greit, men Larrivée må bestemme. Det er litt for mange kokker nå. Det må være klare og tydelige roller. Det må være en kjøkkensjef, en servitør og så videre. Larrivée kan spille på seg sjøltillit i overtall, og ta det med seg inn i spillet fem mot fem.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen kommenterer Ole Eskild Dahlstrøms tanker slik:

– I det siste har vi vært litt for avhengig av førsterekka vår offensivt. Vi trenger flere til å produsere, så det er jeg enig i. Vi jobber mye med det, og setter opp alternativer for å få en produserende enhet til. Å sette Alexander Reichenberg inn med Joey Tenute kan være en mulighet. Vi får se på det. Når det gjelder Joey Tenute må han få spille seg inn i det igjen etter skadeperioden, sier Sjur Robert Nilsen, og legger til:

– Skal vi gå langt tenker jeg at de beste må være best, sier Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00