Lørenskog har kvalitet nok i stallen til å true laget foran seg på tabellen – slik at de ikke kan bli valgt av serievinneren i kvartfinalen.

Klubben har i en årrekke vært tippet i toppen, men i år er satsingen tatt ned til et mer edruelig og normalt nivå. Og det virker å passe klubben bedre, som har slitt med å tiltrekke seg publikum. 

Kenneth Larsen har vært flink til å kombinere sulten etter gull og ambisjoner, med å la unge, sultne spillere få prøve seg. Petter Grønstad, Magnus Brekke Henriksen og Sebastian Johansen er gode eksempler på dette, der sistnevnte ble kåret til Årets unge spiller i eliteserien i 2016/17-sesongen.

Da laget så ut til å gå i oppløsning i vår, klarte de likevel å beholde viktige spillere som Alexander Larsson, James Sixsmith og Mikael Dokken. Og disse tre løperne, pluss de talentfulle spillerne nevnt i avsnittet over, vil være i stand til å kunne gi Lørenskog en mulighet til å vinne enkeltkamper – uansett motstander. 

Backsiden er tynn, og det blir spennende å se hvordan Kenneth Larsen kommer til å sette opp mannskapet sitt. Da laget tapte 5–0 for Storhamar i august, spilte de med høyt press og relativt stor risiko. Det er trolig et spillesystem som de seige, store backene deres takler relativt dårlig. Dette blir en stor test for Larsen.

Løperne er gode, mens backsiden ser svakere ut. Klarer Larsen å få det beste ut av begge lagdelene, kan det likevel bli en morsom sesong for de røde og blå. 

Trener

Kenneth Larsen

Vålerenga-gutten Kenneth Larsen (41) har hatt hovedansvaret i Lørenskog siden sommeren 2014. I løpet av årene har han tatt klubben til én finale (tap mot Oilers i 2016), mens det er blitt to kvartfinale-exiter. Larsen er en offensiv trener, som er flink til å få det beste ut av spillerne sine. Har trent en dyr stall tidligere, og nå må han tenke på en annen måte. Dette blir en stor, men god utfordring for ham. 

Keeper

Sebastian Idoff, som voktet buret for Manglerud i 2016/17-sesongen, er lagets førstekeeper. Den eksentriske målvakten kan være blant ligaens beste på gode dager, men han er ustabil og sliter med å holde det jevnt. Jeff Jakaitis har stengt Lørenskog-kassa de siste to sesongene, og han vil trolig bli savnet. Joachim Svendsen og Julian Nylen er lagets andre alternativer.

Backer

Stefan Espeland (52 poeng) var seriens desidert beste back sist sesong, og han vil bli sårt savnet. Har også mistet viktige Villiam Strøm (Stavanger Oilers), Maksims Ponomarenko (Timrå) og Patrick Ulriksen (Lillehammer). Emil Frøshaug har gått til Storhamar, mens tidligere Storhamar-back Andreas Røykås Marthinsen har vendt snuten hjem til Lørenskog. Har hentet Martin Vaakanainen, Kevin Berg og rutinerte Drew Schiestel. Mats Trygg blir uhyre viktig. 

Løpere

Selv om Lørenskog har mistet mange viktige løpere, er det fortsatt den lagdelen der de står med de tyngste navnene - bortsett fra Trygg. Zach Hammil har gode tall fra Allsvenskan, mens 41 år gamle Conny Strömberg kan være kapabel til å gjøre over 40 målpoeng. Mikael Dokken, Petter Grønstad, Sebastian Johansen og Magnus Brekke Henriksen er gode, viktige løpere – som alle er sterke skøyteløpere. Alexander Larsson og James Sixsmith holder høy klasse. En meget sterk lagdel. 

Spillerstall

Keepere

Julian Nylen

Joachim Svendsen 

Sebastian Idoff (Manglerud Star)

Backer

Kevin Nilsen Berg (Manglerud Star)

Andreas Røykås Marthinsen (Djurgården)

Drew Schiestel (Fehérvár AV19)

Raymond Søresen

Mats Trygg

Martin Vaakanainen (IFK Arboga)

Løpere

Mikael Dokken

Petter Grønstad

Zach Hammil (IF Björklöven)

Magnus Brekke Henriksen

Olai Sveine Johannessen

Sebastian Johansen

Alexander Larsson

Magnus Lindahl (Stjernen)

James Sixsmith

Conny Strömberg (Västerviks IK)

Stian Uttakleiv

Patrik Vaakanainen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00