Kenneth Larsen startet som trener for U-18-laget til Lørenskog. De tre siste sesongene har han trent A-laget til Romerike-klubben, som røk ut av kvartfinalen mot Lillehammer denne sesongen. Klubben sliter økonomisk, og 23. mars ble alle ansatte i Lørenskog Ishockeyklubb permittert, inkludert Larsen, som har kontrakt ut denne sesongen.

Les også: Patrick Thoresen åpner for Storhamar

Før han ble trener spilte Larsen 13 sesonger i Vålerenga og tre sesonger i Lørenskog.

seks navn på lista

Lederen i sportsutvalget i Storhamar, Sjur Rakstad-Larsen, vil ikke kommentere navn.

– Lista over aktuelle trenere er blitt snevret ned i det siste – naturlig nok. Nå er det seks navn på blokka vår, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Det er en nordmann, fire svensker og en amerikaner.

Les også: Nilsen: Bommet på vurderingen av Tenute vs Berglund

Etter det HA-sporten erfarer er nordmannen altså Kenneth Larsen. Amerikaneren skal ha trent lag i Skandinavia tidligere.

– Denne prosessen tar tid. Vi må kjøre grundig research på alle vi mener er interessante. Det handler blant annet om å snakke med spillere som har trent under de forskjellige kandidatene. I tillegg bruker vi vårt kontaktnett.

Storhamar har lagd en profil som de vil skal matche best mulig.

Målet er 1. mai

– Vi vet hvilke egenskaper vi er ute etter. Et godt samarbeid med yngres avdeling og Wang er viktig. Det er også viktig at han håndterer trykket som følger med en trenerjobb i Storhamar, og at han kan utvikle unge spillere, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Rakstad-Larsen forteller at målet er å ha ny hovedtrener på plass 1. mai.

– Jeg tror vi skal klare å ha en ny trener på plass 1. mai.

Sjur Rakstad-Larsen og sportsutvalget ser for seg å tegne en kontrakt som varer lenger enn en sesong.

– Målet er å tegne en toårskontrakt. Vi vil helst ikke komme i den samme situasjonen som vi gjorde nå.

Han ser også for seg at den nye hovedtreneren kan være med å bygge laget for neste sesong.

– Det kan være at den nye treneren kan vite om aktuelle nye spillere, spesielt utenlandske spillere. Det er bra hvis han får en mulighet til å påvirke lagbyggingen. Han bør være med på det, sier lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.