Storhamar-spilleren fikk nemlig fire kampers karantene etter taklingen på Frisk Askers Kåsastul.

Her er begrunnelsen:

Hendelsen er fra tredje NM finale mellom Storhamar og Frisk Asker den 9.4.2019. Storhamar spiller nummer 22 Martin Rønnild er innrapportert fra NIHF Players Safety for en takling utført mot Frisk Asker spiller nummer 49 Kåsastul. Situasjonen er vurdert opp mot regel 124 -Takling mot hode og nakke. Det er videoopptak av hendelsen.

Pucken blir spilt ned i forsvarssonen til Frisk Asker og ender nede ved vantet bak den forlengede mållinjen. Kåsastul er først ved pucken og spiller denne videre til medspiller. Rett etter at Kåsastul har spilt pucken kommer Rønnild til og setter inn en takling. Kåsastul regnes som taklingsbar selv om taklingen kommer sent. Taklingen ble av dommerne vurdert som boarding og straffet med 2+10 minutter. Det viser at Rønnild hadde fart og kraft i taklingen. i taklingsøyeblikket har Rønnild også høye armer samtidig som kraften føres i en bevegelse oppover. Treffpunkt er mot hodet til Kåsastul. 

Motspiller vurderes ikke til å være i en sårbar posisjon, men skal aldri forvente en takling mot hodet. Rønnild anses for å ha god oversikt i situasjonen og når han velger å fullføre taklingen må han også bære ansvaret for utførelsen. Det vurderes som skjerpende at spiller tidligere er dømt for samme regelbrudd. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey.

Oppsummert:

Motspiller var taklingsbar. Dette er en takling mot hode og nakke. Det er stor skaderisiko ved denne type handlinger.

Vedtak:

Storhamar spiller nummer 22 Martin Rønnild ilegges en karantene på 4 kamper.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00