Eirik Skadsdammen pådro seg et brudd i foten da han dekket et skudd i hjemmekampen mot Lillehammer i romjula. Han har vært ute i tre uker, og er i opptrening. Storhamar-veteranen håper de kan få flere spillere tilbake til serieinnspurten og ikke minst til sluttspillet.

Håper på revansje

– Jeg kan ikke huske at det har vært så ille når det gjelder skader og sjukdom i serien. Vi har en ganske bred stall, men dette er naturlig nok utfordrende uansett. Det er blitt rokeringer i rekkene, og det blir mye istid på noen spillere, sier Skadsdammen, og fortsetter:

– Skadene skyldes nok en del tilfeldigheter. Smeller, som den jeg fikk, er veldig vanskelig å unngå. Når det gjelder sjukdom gjøres det tiltak, men det er veldig vanskelig med for eksempel influensa. Men vi kan ikke tenke for mye på dem som er ute, sier 35-åringen, som håper laget kommer sterkt tilbake mot Vålerenga søndag.

– Vi får en herlig revansjemulighet mot Vålerenga, og så har vi lyst til å klare fjerdeplassen.

Lang liste

Fakta er at kun tre spillere har spilt alle seriekampene: Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren og Jørgen Langdalen. Noen har vært ute i kort tid, mens andre, som Larrivée og Nummelin, har vært ute i lengre tid.

Christian Larrivée fikk en smell under turneringen i Mora før sesongen. Han slet med hjernerystelse lenge, og var tilbake i bortekampen mot Stjernen. Stavanger-kampen var hans tredje seriekamp for sesongen.

Petteri Nummelin har slitt med lyskestrekk, som han slo opp igjen. Så kom det sjukdom. Sto over mot Stavanger. Finnen har spilt 12 seriekamper denne sesongen.

Joey Tenute har slitt med ryggen, og har mistet ti seriekamper. Spilte ikke mot Stavanger.

Hampus Gustafsson fikk en smell i kneet i den første bortekampen mot Stavanger. Svensken har mistet 11 kamper.

Lars Erik Hesbråten ble kneoperert etter forrige sesong. Det fungerte dårlig, og han måtte gjennom en ny operasjon. Trente mye alternativt før jul. Tilbake nå. Har spilt 12 kamper.

Lars Løkken Østli slet med albuen i starten av sesongen, og mistet sju kamper da. Sto over tirsdag på grunn av sjukdom. Erik de la Rose mistet fem kamper på grunn av ryggtrøbbel ganske tidlig, men har spilt etter det. Joakim Jensen har slitt med ryggen i det siste. Spilte ikke mot Oilers sist.

Disse har stått over på grunn av sjukdom: Magnus Eikrem Haugen, Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Oskar Östlund, Robert Hestmann, Mikkel Søgaard, Even Langdalen og Anders Gulliksen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00