• LETTET: Martin Rønnild pådro seg en klønete matchstraff midt i andre periode. Han takker lagkameratene for at han slapp å bli syndebukk. FOTO: Fredrik Olastuen

Martin Rønnild pådro seg en klønete matchstraff for slew-footing midt i tredje periode. Storhamar måtte spille i undertall i fem minutter, og Rønnild fryktet at det skulle bli skjebnesvangert for et Storhamar-lag som allerede slet og lå under 0-1.

- Det var litt gruff mellom oss etter et icing-signal. Han er borti meg, og jeg tar igjen. Jeg prøver å dra ham ned i bakken, men det ble verre enn det skulle bli. Det var ikke ment sånn, sier Rønnild, som fryktet at han skulle bli syndebukken for et Storhamar-lag som har tapt mange poeng på unødvendige utvisninger.

Slik gikk det imidlertid ikke. Storhamar overlevde fem blytunge utvisningsminutter og klarte brasene uten Rønnilds hjelp.

- Jeg er veldig letta over at gutta står opp, kriger og snur kampen, sier Rønnild.

Brorparten av takknemligheten bør adresseres til Christian Larrivée. Kapteinen, som gjorde comeback i CC Amfi med to scoringer, var nemlig selve sjefskirurgen i snuooperasjonen som ga Storhamar 2-1-seier.

- Det er veldig bra å ha Larrivée tilbake. Han sier ikke bare hva andre skal gjøre; han gjør også den delen av jobben selv. Han jobber knallhardt og får inn skudd på mål, og det ble avgjørende for oss i dag, skryter Rønnild. 

Vålerenga-mål

Foran 6005 tilskuere tok Vålerenga tak i kampen fra start. Bare sekunder var spilt da Rasmus Ahlholm fikk kampens første sjanse.

Gjestene fra hovedstaden måtte imidlertid vente en stund på åpningsmålet. Da Storhamar etter en svak åpning hadde begynte å spille seg inn i kampen, satt den for Vålerenga. Martin Lauman Ylven ga bortelaget føringen med første periodes eneste scoring.

Da HA snakket med mester Erik Kristiansen i pausa, kom det tydelig fram at han ikke hadde latt seg imponere. 

- Stemningen i hallen er upåklagelig, men det er utrolig at det er så mange folk og ser på det rælet her, flirte Storhamar-legenden.

- Storhamar ser stilige ut bak og spiller seg fint ut av egen sone, men det blir for lite trøkk på mål i angrep. Der har de sett tamme ut så langt, beskrev Kristiansen.

Matchstraffen

Midtperioden ble målløs, men på ingen måte udramatisk.

Først forhindret en meget god Steffen Søberg i Vålerenga-buret utlikning da Storhamar fikk sjansen med fem mot tre på isen i nesten ett minutt. Sisteskansen sto i veien for en rekke farlige forsøk.

Så var det Storhamars tur til å slite og tekke skudd. Martin Rønnild ble sendt rett i garderoben for slew-footing, men Storhamar kom seg helskinnet gjennom de følgende fem undertallsminuttene.

På tribuna mente mesteren at matchstraffen var helt korrekt.

- Det er ingenting å lure på. Når han sparker, er det rett ut. Det er klønete av Rønnild, bedømte Kristiansen.

Utlikning

Tidlig i tredje periode fikk Storhamar sjansen i overtall, og Christian Larrivée tok ansvar. Fra blålinja hamret kanadieren inn 1-1.

Med seks minutter igjen å spille gjorde publikumsfavoritten det igjen. Helt på tampen av et nytt overtall fintet han seg fri ute til venstre, før han la pucken på mål fra tilsynelatende håpløs vinkel. Målvakt Søberg lot den passere.

Vålerenga klarte aldri å svare, og Storhamar vant 2-1. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund

1. rekke: Joonas Rönnberg, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Christian Larrivée, Joakim Jensen
2. rekke: Mikkel Søgaard, Magnus Eikrem Haugen - Martin Blakseth Huse, Jørgen Langdalen, Daniel Hermansson
3. rekke: Petteri Nummelin, Simen Løvhaug Hansen - Martin Rønnild, Alexander Reichenberg, Martin Gran
4. rekke: Patrik Bäärnhielm, Emil Sæteraas Lyngstad - Simen Andre Edvardsen, Lars Erik Hesbråten

Les også
SPORT Det koker i billettbua.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00