Joakim Jensen mikset med scoringer og herlige skudd, den historien har levd en stund. Joakim Jensen og Jordal Amfi er også en bra historie, en målrik historie.

– Dette var utrolig godt. Halve Jordal var kledd i gult og blått. Jeg tror det er litt tilfeldig at jeg har scoret mange mot Vålerenga på Jordal. Det er uansett ingen tvil om det er kulest å score i de store kampene. Og Vålerenga-Storhamar vil alltid være inne i den kategorien, sier Joakim Jensen.

Måltjuv med kvalitet

Hans første mål torsdag kom etter litt slurv av Vålerenga-back Nordin. Men fra Jensen tok tak i pucken handlet det om pur kvalitet.

– Det første jeg tenkte på var å få et skudd på mål, slik at vi fikk byttet. Vi hadde vært lenge på isen. Men da jeg kikket på mål så jeg at Søberg kom ut litt feil. Det var plass i lengste hjørnet.

Pucken lirket seg opp i motsatt kryss, og Jensen jublet opp mot de nærmere 2.000 Storhamar-supporterne på tribunen.

– Det var utrolig godt å se at den gikk inn.

Storhamar ledet 3–2 etter to perioder, og Vålerenga trøkket på i sisteperioden, uten å skape de store sjansene. Så kom muligheten i overtall, og Joakim Jensen gjorde som han pleier å gjøre. Han fant en halv kvadratmeter ledig is, litt skrått, og smelte pucken bak Steffen Søberg: 4–2.

– Det er der jeg vil stå, og jeg er absolutt farligst med direkteskudd. Det handler om å lure seg inn – uten å bli sett, gliser måltjuven.

X-faktor og smart spill

Trener Sjur Robert Nilsen var stolt av laget, som markedsførte klasse – selv med flere spillere ute med sjukdom. Og han var imponert over Jensens avslutninger.

– Han har noe som få hockeyspillere har, nemlig kliniske avslutninger. Han nøler ikke, han bare skyter når muligheten er der. Han har en magisk X-faktor. De egenskapene går det ikke an å trene seg til. De bare ligger der, sier Nilsen, og avslutter:

– Jeg er imponert over det gutta presterte. Vi spilte smart – med få spillere. Simen André Edvardsen fikk spille mye i Storhamars siste kamp på Jordal, og Jørgen Langdalen imponerte igjen. Dette er bra påfyll for unggutta, og det er ekstra deilig med tre poeng på toppen, selvfølgelig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00