Joakim Jensen mikset med scoringer og herlige skudd, den historien har levd en stund. Joakim Jensen og Jordal Amfi er også en bra historie, en målrik historie.

– Dette var utrolig godt. Halve Jordal var kledd i gult og blått. Jeg tror det er litt tilfeldig at jeg har scoret mange mot Vålerenga på Jordal. Det er uansett ingen tvil om det er kulest å score i de store kampene. Og Vålerenga-Storhamar vil alltid være inne i den kategorien, sier Joakim Jensen.

Måltjuv med kvalitet

Hans første mål torsdag kom etter litt slurv av Vålerenga-back Nordin. Men fra Jensen tok tak i pucken handlet det om pur kvalitet.

– Det første jeg tenkte på var å få et skudd på mål, slik at vi fikk byttet. Vi hadde vært lenge på isen. Men da jeg kikket på mål så jeg at Søberg kom ut litt feil. Det var plass i lengste hjørnet.

Pucken lirket seg opp i motsatt kryss, og Jensen jublet opp mot de nærmere 2.000 Storhamar-supporterne på tribunen.

– Det var utrolig godt å se at den gikk inn.

Storhamar ledet 3–2 etter to perioder, og Vålerenga trøkket på i sisteperioden, uten å skape de store sjansene. Så kom muligheten i overtall, og Joakim Jensen gjorde som han pleier å gjøre. Han fant en halv kvadratmeter ledig is, litt skrått, og smelte pucken bak Steffen Søberg: 4–2.

– Det er der jeg vil stå, og jeg er absolutt farligst med direkteskudd. Det handler om å lure seg inn – uten å bli sett, gliser måltjuven.

X-faktor og smart spill

Trener Sjur Robert Nilsen var stolt av laget, som markedsførte klasse – selv med flere spillere ute med sjukdom. Og han var imponert over Jensens avslutninger.

– Han har noe som få hockeyspillere har, nemlig kliniske avslutninger. Han nøler ikke, han bare skyter når muligheten er der. Han har en magisk X-faktor. De egenskapene går det ikke an å trene seg til. De bare ligger der, sier Nilsen, og avslutter:

– Jeg er imponert over det gutta presterte. Vi spilte smart – med få spillere. Simen André Edvardsen fikk spille mye i Storhamars siste kamp på Jordal, og Jørgen Langdalen imponerte igjen. Dette er bra påfyll for unggutta, og det er ekstra deilig med tre poeng på toppen, selvfølgelig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.