Joakim Jensen la dette ut på sin egen twitterkonto fredag:

"Enda en sesong er over. For meg ble det en tøff sesong både fysisk og sportslig. Jeg har vært i Storhamar hele mitt "voksne" liv. Derfor er det med tungt hjerte å meddele at jeg velger å legge skøytene på hylla. Jeg ønsker å takke familien min, klubben, hele Storhamar-familien, de utrolige menneskene rundt laget og alle lagkompiser jeg har hatt i mine 12 sesonger, for støtten og opplevelsene vi har hatt sammen.

Storhamar har vært gjennom litt av en reise fra 2007 og fram til der vi er i dag, og jeg føler meg heldig og stolt over å fått vært med på den reisen.

Jeg tar med meg minnene fra to bøtter, noen ville turer ute i Europa, snuoperasjonen i 2014-2015, en lang kamp i 2017 og masse mer, videre. 

Takk for meg. Evig gul og blå."

Les også: Kommentar om Joakim Jensen 

HA-sporten kom i kontakt med Jensen fredag ettermiddag. Da var han i London.

Les også: Rønnild fortsetter i Storhamar

- Det var en miks som gjorde at jeg valgte å legge opp. Helsa, nærmere bestemt ryggen var en faktor. Jeg har stått over kamper på grunn av ryggen siden 2015. Så var det litt alder, i tillegg til litt manglende motivasjon og ønske om å være mer med familien. Jeg ønsker å satse på en privat karriere pg følge opp ungene tettere. Jeg gleder meg til en hverdag som ikke er styrt av treningstider, sier Jensen, og fortsetter:

- Jeg har gått på skøyter hver dag siden jeg var tre år, så jeg må innrømme at dette var en vanskelig avgjørelse, sier Joakim Jensen.

Han har spilt 12 sesonger i Storhamar. Det handler om 286 scoringer og 280 målgivende pasninger på 622 kamper.

Les også: Petter Thoresen krysser alt han har for at Patrick skal bli VM-klar

  

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00