Det passer perfekt med et lokaloppgjør hjemme mot Lillehammer nå etter en resultatmessig ydmykende opptreden på Jordal tidlig i uka.

Det er alltid deilig å slå Gudbrandsdalens helter, og Storhamar er et lag Lillehammer ser ut til å mislike å spille mot. Det er faktisk nærmere to år siden de vant et mjøsderby.

Samtidig har Lillehammer kommet bra i gang nå, etter at de nok en gang fikk bank mot Storhamar i sesongens første lokaloppgjør. Andreplass med 19 poeng – fem mer enn Storhamar på 7. plass – forteller at det er en voksen oppgave som venter Storhamar.

Stygg skadeliste

Og nettopp 7.-plassen på tabellen er et stykke under hva vi forventer av Sjur Robert Nilsens mannskap, og det ropes høyt om at laget er i trøbbel og at dette rett og slett ikke holder.

Spørsmålet er om vi kan snakke om en krise?

Jeg mener nei.

I hvert fall foreløpig.

Skadesituasjonen til Storhamar har vært så drøy at det ikke er overraskende at poengene uteblir i større grad enn vi så for oss før sesongen.

En skadeliste som har vært preget av nøkkelspillere som Christian Larrivée, Petteri Nummelin, Joey Tenute, Lars Løkken Østli og arbeidsjernet Lars Erik Hesbråten hadde plaget livet av samtlige lag i den norske serien – inkludert Stavanger.

Løkken Østli er nå tilbake og Petteri Nummelin melder seg til tjeneste igjen. Det samme vil Hesbråten og Tenute gjøre etter hvert, mens Larrivée tror jeg vi ikke skal tenke så mye på før etter nyttår. Hodesmellen han fikk sitter tydeligvis mye mer i enn noen kunne forestille seg, og med hans skadehistorie fra før i minnet, er det naturlig å tro at han trenger en god opptreningsperiode igjen før han er i rute.

Sånn sett var det fornuftig å hente Daniel Hermansson til å erstatte canadieren – under forutsetning av at Hermansson leverer varene, da.

Skadeutsatte spillere

Viser det seg derimot at både Tenute og Nummelin kommer til å være litt til og fra også i tiden som kommer, så kan vi snakke om krise igjen.

Storhamar er nemlig ikke i posisjon til at de to viktigste nysigneringene blir sittende på tribunen samtidig som Larrivée er ute i måneder. Da blir det også grunn til minne den sportslige ledelsen om at det faktisk kunne være en viss form for gambling å hente ytterligere to eldre spillere som skulle styrke laget.

Det er bare å se på statistikken til Nummelin at han ikke har hatt for vane å spille alle kampene. Det hjelper ikke at han er en legende hvis han ikke spiller. Han bør faktisk være en som spiller mellom 20 og 30 minutter pr. kamp for Storhamar. Det er slike sentrale spillere du bygger et lag rundt.

Det samme gjelder Tenute. Han må spille og levere. Så fort stjernene ikke gjør det, er det akkurat de man peker på.

Og når Christian Larrivée også er mer enn godt voksen, så er Storhamar altså i en situasjon hvor de tre som er tenkt å være de bærende brikkene i laget er henholdsvis 33, 34 og 43 år.

Det er ulike skader som har stoppet de rutinerte karene, men vi kommer uansett ikke bort fra at risikoen for belastningsskaderer øker med alderen.

Minus på fysikk

Det er også grunn til å stille et annet spørsmål rundt lagbyggingen i Storhamar. Min følelse er at det er for mange like spillere. Personlig savner jeg noen bamser av noen backer som kan rydde opp og krige bedre foran eget mål. Og gjerne en kraftplugg som brøyter vei framover også – som Larrivée.

Vi fikk også en påminnelse før seriestart, da Storhamar falt gjennom i Iron Man. Du kan ikke legge for mye vekt på bare de resultatene, men jeg har vondt for å se at Storhamar er blant de tre best trente lagene i ligaen.

Fysikken er altså ikke et pluss for Storhamar. Som igjen gjør at de er enda mer sårbare uten alle de innkjøpte nøkkelspillere som skulle forsterke laget.

Heldigvis for Storhamar er det flere lag som også sliter. Det er bare Stavanger som ser ut til å være en klasse bedre enn de andre lagene.

Men Storhamar må jobbe med attityden ute på banen, for det er i ferd med å danne seg et inntrykk blant flere av motstanderne at Storhamar er et soft lag å møte. Det betyr at de ikke trøkker til like mye som for eksempel Vålerengas Martin Laumann Ylven.

Storhamar ønsker også å spille en mer energikrevende hockey under Sjur Robert Nilsen. Det betyr at Storhamar-treneren trenger alle folkene sine for å få det til.

Fortsetter skadeproblemene, kan vi begynne å snakke om krise. Men vi er ikke der ennå.

Og spillerne kan stoppe noe av praten som går hvis de kliner til og banker Lillehammer akkurat slik de har for vane å gjøre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.