Seks av spillerne har denne kombinasjonen i hverdagen, i tillegg til assistenttrener Pål Johnsen.

Eirik Skadsdammen (35) har 80 prosent stilling som snekker.

– Jeg jobber fire dager i uka, og dette yrket er fint å kombinere med hockey’n. Det blir noen lange dager, men det går fint. Jeg har gjort dette så lenge, så jeg er vant til det. Jeg synes det er godt å tenke på litt annet enn hockey, sier Skadsdammen, som kom til Storhamar i 1999.

Lange dager

På en vanlig kombidag står han opp klokken 06.00. Han starter på jobb 07.00, og jobber til 15.00. Så er det trening fra 16.00 til 17.30, og 35-åringen er hjemme rundt 18.30.

– Jeg må innrømme at det er tyngre å gå på jobben etter tap. Når vi har vunnet er det aldri noe problem, gliser Skadsdammen.

Storhamar-veteranen innrømmer at det blir litt hockeyprat på jobben også.

– Jeg merker at det er stor interesse for hockey og Storhamar. Det er bare moro, sier Skadsdammen, som er glad han har en snill arbeidsgiver når kamper og treninger blir flyttet.

35-åringen tror ikke han kunne hatt det han kaller en kontorjobb.

– Jeg er for rastløs til det. Jeg er nok for rastløs til å være hockeyproff også, hvis det hadde vært mulig økonomisk.

Praktisk anlagt

Lars Løkken Østli (30) jobber tre dager i uka som snekker.

– Det er et fint yrke å kombinere med hockey’n. Jeg trives med praktiske ting, sier Storhamar-backen, og fortsetter:

– Det fungerer veldig bra, selv om det kan være tungt å stå opp tidlig etter en bortekamp, hvor vi er hjemme sent. Jeg synes det er godt å ha noe annet å gjøre. Jeg har kombinert dette i mange år, og det blir rutiner på ting, Jeg er vant til dagsrytmen. Det er en fysisk jobb, men jeg balanserer det greit med treningen, synes jeg.

30-åringen forteller at han var mye i snekkerboden hjemme i Åsbygda da han var liten.

– Jeg var mye med bestefaren min, og faren min er også håndverker. Jeg har alltid hatt interessen, og slik sett var det naturlig at jeg også ble håndverker, sier Lars Løkken Østli.

Løvhaug Hansen stortrives

Simen Løvhaug Hansen (19) og Jørgen Langdalen (22) er elektrikere.

– Jeg er lærling og jobber tre dager i uka. Jeg så tidlig for meg et håndverksyrke, og elektriker var det jeg hadde mest lyst til. Det er fint å kunne kombinere utdanning og jobb med satsing på ishockey, sier Simen Løvhaug Hansen, som har fått mye tillit av trener Sjur Robert Nilsen de siste ukene.

19-åringen setter pris på at han har en snill arbeidsgiver.

– Jeg styrer dette mye sjøl. Jeg må legge en kabal i forhold til morgentreninger og kamper. I perioder er det ekstra mye trening, og da kan jeg være litt sliten, men stort fungerer denne kombinasjonen veldig bra. Jeg stortrives, sier Simen Løvhaug Hansen.

Murer Gulliksen

Anders Gulliksen (19) er murerlærling. Nå jobber han på et prosjekt i Ottestad.

– Jeg jobber tre dager i uka, mandag, onsdag og fredag. Tirsdag og torsdag er jo kampdager. Da er det trening på morgenen og kamp på kvelden. Jeg synes hverdagen fungerer bra. Noen dager er jeg litt sliten, men det er ikke noe problem. Fysisk arbeid er helt greit, sier Anders Gulliksen, som spilte U20-VM sammen med Simen Løvhaug Hansen for kort tid siden.

Legger rør

Assistenttrener Pål Johnsen (40) jobber som rørlegger. Det samme gjør Even Langdalen (19).

– Jeg er lærling, og jobber 100 prosent. Det betyr at jeg ikke får vært med på morgentreninger. På kampdager må jeg spørre om fri, sier Even Langdalen, og fortsetter:

– Jeg blir litt sliten av og til, men jeg kan leve med det. Jeg trives både på jobben og med hockey’n. For meg inneholder dagene stort sett jobb og hockey. Når jeg kommer hjem blir det stort sett avslapping og så rett i seng, sier Even Langdalen.

Back og markedskonsulent

Det er flere av de andre Storhamar-spillerne som også jobber. Patrik Bäärnhielm (33) har Storhamar som dobbel arbeidsgiver. Han jobber nemlig 50 prosent som markedskonsulent i klubben – i tillegg til å være spiller.

Storhamar-backen bor på Lillehammer.

– Jeg jobber fire dager i uka, og prioriterer kjernetida slik at jeg får kontakt med og besøkt samarbeidspartnere.

Bäärnhielm har også noen lange dager.

– Jeg leverer i barnehagen 07.30, og så kjører jeg til Hamar. Jeg jobber aldri på kampdager. Da trener vi jo også på formiddagen. Det blir noen lange dager hvor jeg kanskje ikke er hjemme før 19.00, men det går greit, sier Patrik Bäärnhielm.

Bank og forsikring

Magnus Eikrem Haugen jobber som sjåfør og vareutplasserer, mens Joakim Jensen jobber i administrasjonen på Hamar trafikkskole. Martin Rønnild jobber som kundeveileder i Sparebanken Hedmark. Det gjør også målvakt Oskar Östlund.

Lars Erik Hesbråten selger forsikringer, mens Erik de la Rose er ansatt på Dokumentsenteret i Hamar.

Martin Blakseth Huse er ferdig utdannet, og jobber som lærer tre dager i uka.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00