Lars Løkken Østli er oppvokst like ved bygdas hockeybane og vendte hjem sammen med lagkameratene Anders Gulliksen og Robert Hestmann torsdag kveld.

– Jeg er jo født og oppvokst like borti her. Det er veldig gøy å se hvordan ungene stortrives på isen. Jeg er imponert over dugnadsgjengen som holder dette i gang, sier Østli.

Interessen for Storhamar har skutt i været de siste årene, og Østli setter stor pris på støtten laget får fra hjembygda.

– Hockeyinteressen har virkelig spredd seg og det er herlig å se. Mange her følger med oss, og nå er det til og med satt opp busser herfra til to av kampene våre, sier Østli.

satte opp buss

Stian Bekkelund har tatt initiativ for å få satt opp buss til Hamar.

Han er overveldet over interessen.

– Jeg pratet med Mathias Saxrud om mulighetene for å sette opp buss til den siste seriekampen mot Kongsvinger. Så fikk jeg tak i billetter til kampen mot Lørenskog 14. februar og ville prøve å få satt opp buss til den også, sier Bekkelund, og fortsetter:

– Onsdag kveld passerte vi 40 påmeldte.

Han håper miljøet i bygda kan dyrke fram en ny storspiller for Storhamar.

– Det hadde vært utrolig morsomt om denne bana kunne fått fram en ny Østli til Storhamars A-lag, sier Bekkelund.

driver på dugnad

Per Arne Rønningen er en av ildsjelene som drifter den lokale bana. Han forteller om dugnadsinnsatsen som holder hockeyinteressen i bygda varm.

– Det var et par år det ikke var is her, så jeg forhørte meg med idrettslaget om hvem som hadde ansvaret. Da spurte jeg om jeg kunne ta ansvar for bana, og nå har vi is for tredje år på rad, sier han.

Sammen med Tom Skjerpingstad, Per Eivind Martinsen og Terje Enger står han for måking og drift av bana. Vanning av isen får de hjelp til av en kamerat.

– Jeg har en kompis som har traktor med vasshenger, sier Rønningen.

Miljøet i Åsbygda har vokst seg stort på kort tid.

– Vi er 130 stykker i gruppa. I helgene er vi så mange at vi må dele opp i lag og spille turnering. Da er det alt fra 6-åringer til folk på min alder, forteller ildsjelen.

– Det kommer folk fra Ottestad, Stange og Vallset for å bruke bana, Jeg tror ikke det er fordi bana er så fantastisk, men mer på grunn av miljøet, sier han, og fortsetter:

– Her er alle med og hjelper, passer på og tar hensyn til hverandre.

Storhamar er laget

Det var mange Storhamar-drakter blant barna på isen. Etter at de tre representantene fra klubben hadde deltatt i kamp med både unge og gamle, var det klart for straffeslagkonkurranse. Der fikk de i tur og orden prøve seg mot den lokale målvakten. Til slutt var det Lars Løkken Østlis tur, og backen skuffet ikke med sitt forsøk. Han sendte keeperen til høyre og gikk selv til venstre, før han la pucken i mål til stor jubel blant de frammøtte.

– Keeperen var bra, så jeg måtte ned i verktøykassa for å hente fram et eller annet. Det gikk heldigvis bra, gliser Østli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.