(Lillehammer - Storhamar 4-6)

For en kamp publikum ble servert i Kristins Hall i kveld: Ti scoringer, flere keepertabber, mange taklinger, stor nerve - og Storhamar-seier. 

- Dette var en viktig kamp for oss å vinne, for vi har vært litt i motbakke den siste tiden. Vi brenner for mange sjanser, vi gir dem overganger, men vi klarer å ta med oss seieren. Og det var viktig, sier han.

Før HA-sporten får spurt ham om valget om å bytte ut Robert Hestmann etter en tøff førsteperiode, sier han følgende:

- La meg si én ting: Jeg ville valgt å starte med ham igjen. Jeg ser disse to guttene hver dag, og jeg mener han fortjente å starte i dag. Han ble ingen syndebukk, og han skal ikke pekes på, sier treneren. 

- Men du tok ham ut...

- Ja, det er min jobb å ta beslutning. Oskar kom inn og gjorde det veldig bra, men Robert er også en del av denne seieren, sier han.

mange mål

Det sto 3-3 etter de første 20 minuttene i Kristins Hall.

Lillehammer gikk rett i strupen på Storhamar, og da laget fikk spille i overtall tidlig i kampen, kom også kampens første scoring. Joey Benik utnyttet et hull mellom Hestmann og stolpen, og prikket pucken i nettet.

Kun to minutter senere ble ledelsen doblet. Stephan Vigier la pucken på mål, og Hestmann slapp returen rett ut. Kanadieren takket og bukket, og ledelsen var doblet.

raske goaler

Storhamar brukte imidlertid kun 15 sekunder på å halvere vertenes ledelse: Josh Nicholls dro seg inn, skjøt - og fullførte på returen, slik at den rullet inn mellom leggskinnene til Christoffer Bengtsberg.

Kort tid senere var utlikningen et faktum. Jimmy Andersson fikk tid og rom i overtall, og han fant det nærmeste krysset fra blålinja.

Steffen Thoresen, som har vært fantastisk god den siste tiden, ydmyket Lillehammer da han kom alene med Bengtsberg og la pucken i krysset, før han hysjet på Lillehammer-fansen.

HATV: Slik forklarer han hysjingen

stor tabbe

Men dette var ikke Hestmanns kveld: 3-3-scoringen var en giganttabbe. Simen Thoresen skjøt et slagskudd fra langt hold, og Hestmann så ut til å ha hull i snappen, slik at pucken rullet inn. Den scoringen kom med kun syv sekunder igjen på klokka. 

Og det ble også det siste målvakten gjorde, for i pausen kom Oskar Östlund inn for ham. 

Midtperioden var preget av svak dømming - begge veier, som førte til mer frustrasjon og hardere spill.

Da Storhamar hadde holdt Lillehammer lenge i egen sone, kom kampens syvende scoring: Phil Marinaccio fant Mikael Zettergren på blank kasse, og han gjorde ingen feil da han satte pucken inn. 

tre scoringer

Hampus Gustsfsson scoret Storhamars femte goal da han pirket inn pucken fra kloss hold, før Lillehammer utliknet like etter.

Da kampen var inne sine to siste minutter, scoret Steffen Thoresen i åpnet mål.

Og dermed kunne Storhamar-fansen smile bredest på vei hjem.

Storhamars lag:

1. rekke: Christian Bull, Lars Erik Hesbråten - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jimmy Andersson - Kjetil Martinsen, Victor Svensson, Josh Nicholls.

3. rekke: Håkon Engh, Markus Mikkelsen - Steffen Thoresen, Mikael Zettergren, Phil Marinaccio.

4. rekke: Jørgen Langdalen, Martin Rønnild - Eirik Skadsdammen, Simen André Edvardsen, Mikael Dokken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.