Storhamar - Vålerenga 4-3: 

Storhamar så ut til å ha full kontroll på Vålerenga da de ledet 3-0. Men Oslo-laget slo voldsomt tilbake, og utliknet til 3-3 tidlig i tredjeperioden.

Likevel klarte Storhamar å trekke det lengste strået, da Zettergren satte inn sin tredje for kvelden med seks minutter igjen av kampen.

Fredrik Söderström er likevel ikke fornøyd med spillet.

- En liten forklaring

Det er mange deler med spillet vårt i dag som ikke er bra nok. Det kan høres litt rart ut når vi likevel slår Vålerenga, men jeg synes ikke jeg kjenner igjen spillerne helt. Det har vært spilleopphold, og før det fløt det greit med kamper jevnt, men i dag synes jeg ikke vi klarte å komme tilbake på samme nivået, sier Söderström.

På spørsmål om det kan skyldes at det har vært spilleopphold, svarer han:

- Jeg tror ikke det er en unnskyldning at det har vært spilleopphold, men kanskje en liten forklaring. Men vi gjør det for vanskelig for oss selv, og vi er ikke så direkte i det offensive spillet som vi skal være, og jeg synes ikke vi er pålitelige defensivt, og tillater sjanser imot som er for enkle, sier Storhamar-treneren, som likevel mener laget viste en herlig moral som klarte å ro i land 4-3-seieren.

Nydelig scoring

Storhamar ledet trygt etter to perioder, men så ut til å rote vekk seieren.

Men Mikael Zettergren sørget for tre poeng med sin tredje scoring for kvelden med drøyt seks minutter igjen av kampen, og sørget for Storhamar 14. strake seier.

Storhamar åpnet best, og det tok ikke lang tid før vertene var i ledelsen.

Rekka med Phil Marinaccio, Steffen Thoresen og Mikael Zettergren har vært inne i en meget god periode, og fortsatte der fra start. 

Etter 2.10 av første periode satte Marinaccio fart inn i Vålerengas sone. Han så Mikael Zettergren foran mål, la en perfekt pasning på bladet til svensken.

Han ventet ut Steffen Søberg og la pucken ned i venstre hjørne bak en utspilt Vålerenga-keeper. 

Begge lag produserte flere gode sjanser utover i perioden, men Storhamar gikk til første pause med en 1-0-ledelse. 

To raske Storhamar-scoringer

Storhamar startet midtperioden i undertall, og hadde god kontroll på Vålerengas forsøk. 

Såpass god kontroll at de med rundt 20 sekunder igjen av undertallet doblet ledelsen. Mikael Zettergren så Eirik Skadsdammen på full fart på mål, spilte fri veteranen, som alene med Søberg var sikker og hamret pucken forbi Vålerenga-keeperen og sørget for 2-0. 

Tre minutter senere var Storhamar nok en gang i undertall, og nok en gang var Skadsdammen og Zettergren på farten.

Denne gangen var rollene byttet om, og det var Zettergren som fikk æren av å hamre pucken inn bak Søberg på direkten og sørge for 3-0. 

Storhamar holdt på å score i undertall nok en gang mot slutten av perioden, da Skadsdammen traff innsiden av stolpen, men det var gjestene som skulle redusere.

Med 2,1 sekunder igjen av perioden smalt Thomas Olsen inn 3-1 med et lekkert håndleddskudd, og sørget for spenning før tredjeperioden. 

Etter fem minutter av tredjeperioden kom Vegard Aspehaug rett fra utvisningsboksen og fikk pucken. Han satte fart på jerna, passerte Curran, og alene med Östlund var han iskald og satte pucken mellom beina på svensken. 3-2. 

Kort tid senere rotet Storhamar det fryktelig til for seg selv i undertall, og Rasmus Ahlholm fikk spasere inn i slottet og sette pucken forbi Östlund. 3-3. 

Storhamar fikk muligheten i overtall over midtveis i tredjeperioden. 

Mikael Zettergren, som allerede hadde to scoringer fra før, fikk muligheten på direkteskudd i overtall. Pucken traff innsiden av stolpen, før den gikk via Søberg og i mål, og Storhamar var tilbake i ledelsen. 

Før kampen

Mandag gikk Anders Braavold ut og sa at han og lagkompisene i Vålerenga har stor tro på at de kan stoppe seiersrekka til Storhamar.

Før tirsdagens kamp, står Storhamar med 13 strake seire i ligaen. 

Jeff Jakobs forteller at han forstår godt at Vålerenga-spilleren uttaler det han gjør i forkant av oppgjøret.

- Det forstår jeg at de ønsker. Men vi har vunnet tre ganger i serien og en gang mot den i forsesongen. Men den rivaliseringen som er mellom lagene, ønsker nok de å vinne over oss, helt klart, sier Jakobs.

Han har ikke merket noe nevneverdig på spillergruppa at det er en storkamp tirsdag kveld, eller at det er et rivaloppgjør.

- Jeg merker ikke noe stort til det på gruppa. Men i de forrige kampene mot Vålerenga merker man det underveis på våre spillere, og like før kampstart, at det er en litt spesiell kamp, sier han.

Han mener Vålerenga har spilt bra i det siste, og at det er et lag på vei opp og fram.

Likevel føler han seg trygg på at Storhamar skal klare å forlenge seiersrekka til 14 kamper.

- Men vi må passe oss over hele banen, og så må vi fortsette vårt eget spill. Fokuserer vi på det, så skal vi ha meget gode sjanser i dag, smiler Jakobs.

Sitteplassene utsolgt

Tirsdag formiddag var det kun 40 sitteplasser igjen i CC Amfi til kveldens storkamp mot Vålerenga. 

Dermed nærmer klubben seg 5000 solgte billetter til tirsdagens storkamp mot Vålerenga. Det er første gangen i løpet av denne sesongen hvor alle sitteplassene kan bli solgt før kampstart.

Klubben håper også at alle sesongkortene vil bli tatt i bruk til kveldens kamp.

Likevel er klubbens daglige leder, Anne Karin Bjørvik, tydelig på at hallen ikke er utsolgt.

- Det er alltid plasser igjen. Det er plass på betongen. Sitteplassene i appen er solgt, men det er ledige plasser på betongen, sier Bjørvik til HA-sporten.

Hun har også en oppfordring til sesongkortinnehaverne som ikke har muligheten til å komme på kveldens kamp.

 Vi håper sesongkortholderne deler billettene sine, sånn at det blir publikum på setene deres. 

Ifølge styreleder Njål Berge, ønsker klubben også å fylle opp betongtribunen i hallen med seter.

- Det står som ett av flere punkter på ønskelisten vi har, men det er ikke vår hall, så vi ønsker godvilje fra halleier, sier Berge til HA-sporten.

Ønsket er at klubben skal fylle opp betongtribunen med sitteplasser, og at yngres avdeling i klubben skal få benytte flere av disse plassene. 

Storhamars lag: 

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Lars Erik Hesbråten, Kodie Curran - Mikael Dokken, Christian Larrivée, Joakim Jensen

2. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jimmy Andersson - Hampus Gustafsson, Victor Svensson, Josh Nicholls

3. rekke: Håkon Opheim Engh, Christian Bull - Phil Marinaccio, Mikael Zettergren, Steffen Thoresen

4. rekke: Jørgen Langdalen - Simen André Edvardsen, Kjetil Martinsen, Eirik Skadsdammen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.