Frederikshavn–Storhamar 3–4

Den svenske hovedtreneren mener Storhamar har fått maksimalt utbytte av treningsleiren i Danmark og Tyskland.

– Det har vært akkurat like nyttig som vi håpet på. Utenfor isen har vi har blitt kjent med hverandre på godt og vondt, den delen har vært bra. Spillemessig har vi fått tre optimale kamper. I Danmark var kampen overraskende bra, tyskerne fredag var en av de bedre treningskampene jeg har opplevd, med atmosfæren og hockeyen, forteller den omgjengelige svensken.

Variert mye

Under de to kampene i Bremerhaven, stilte Storhamar med de samme rekkene, foruten Christian Larrivées sykdomsfravær lørdag.

Svensken mener han nå har funnet flere rekkesammensetninger som vil bære frukter i sesongen som kommer.

– Vi har bevisst valgt å variere mye fram til nå for å se hvordan enkelte fungerer sammen. Vi har gått hardere på hvem som skal spille overtall og undertall. Nå har vi kun to kamper igjen før serien er i gang og det er blodig alvor. Vi trengte den reisen her for å finne ut av slike ting, også.

Rekkesammensetningene kan du lese i rapporten fra helgens kamper.

Mer å gå på

Storhamars hovedtrener liker hvordan relasjonene mellom spillerne har vokst den siste tiden, men det er fremdeles en del å gå på, mener han.

– «Larrys» rekke har ikke vært tilstrekkelig produktiv. De skaper, men det har ikke vært effektivt nok, og det tror jeg plager flere i den rekka, de blir frustrerte når de ikke gjør poeng. Svenssons rekke, hvor Hampus kommer til sin rett, og Patrick, selv om han er kamprusten, så ser du med timing og puckhåndteringen at han er en kvalitetsspiller, sier svensken.

Han mener Robin Dahlstrøm har vist seg fram på en meget positiv måte under treningsoppholdet, sammen med flere av de øvrige nysigneringene.

– Kommer du til å fortsette med samme rekkene til seriestarten?

– Jeg tror det kommer til å minne om dette, men dersom vi får én skade, så raser jo ting sammen. Jeg tør ikke love noe, men følger man oss, så ser man hvor dette bærer, smiler han.

– Vi må jobbe med overtallet, og være enda tydeligere i undertallsspillet. Men de to tingene har vi nesten ikke berørt så langt. Det skal vi jobbe med til uken som kommer, forklarer Fredrik Söderström.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.