Da HA-sporten snakket med Christian Larrivée om hvordan han har opplevd de to siste årene som kaptein tidligere i sommer, svarte han at han følte at presset har vært stort, og at han gjerne ser en annen ta ansvaret.

Tirsdag morgen annonserte Storhamar at Patrick Thoresen er lagets nye kaptein, med Larrivée og Mikael Zettergren som assistenter.

– Jeg tror dette blir veldig bra, sier Christian Larrivée til HA-sporten.

For det har ikke bare vært enkelt å bære laget på sine skuldre.

– Det har vært tungt for meg å være kaptein de siste to sesongene. For meg og for laget, tror jeg det er best sånn, sier en åpenhjertig Larrivée.

– For snill

Den populære 34-åringen, som fikk store deler av fjoråret ødelagt på grunn av skader, sier dette om å være kaptein for et av landets mest krevende hockeypublikum.

– Hver gang vi tapte, følte jeg at det var min feil og mitt ansvar, sier han.

– Jeg kunne kanskje være litt for snill noen ganger. Men Patrick er ikke redd for å være «på». Vi trenger en spiller som ham, og det er bra for laget. Laget ser veldig bra ut, sier en motivert og spillesugen Larrivée.

Ærefullt

Patrick Thoresen forteller at han er stolt over å bli spurt om å være lagets kaptein.

– Det er en ære og en tillitserklæring å bli spurt, og jeg gleder meg til å ta fatt på rollen. Jeg kommer ikke til å være en annen person, selv om jeg kanskje må ta noen samtaler for gutta. Jeg blir deres stemme oppover, sier han.

– Hvor betenkt var du over å ta på deg et slikt ansvar, med tanke på at det ikke er sikkert at du blir her hele sesongen?

– Det tenkte jeg ikke så mye på. Og jeg spurte heller ikke trenerne om det, for jeg regner med at de har tenkt på at det scenarioet finnes. Dersom det skulle bli slik at jeg drar, har vi andre som kan ta den rollen, sier Thoresen.

enkelt valg

Trener Fredrik Söderström forteller at han ikke brukte lang tid på å velge kaptein.

– På en måte var det et enkelt valg, selv om vi har mange gode ledere på laget. Når du har en spiller som Patrick, som virkelig ønsker å lede laget, og som har en integritet som jeg aldri før har sett, føler jeg meg veldig trygg på at han kommer til å gjøre en god jobb. Han kommer heller ikke til å være redd for å stå opp når det går litt tyngre, sier han.

Selv om Söderström tidlig hadde Hamar-gutten i kapteinstankene, ville han se ham i aksjon.

– Vi var ganske sikre på ham tidlig. Men jeg ville jeg komme hit og møte ham og se ham. Og da ble jeg enda mer sikker.

tester spillerne

Mandag showet Storhamar-spillerne foran snaut 3.000 mennesker i CC Amfi.

Tirsdag kjørte laget to isøkter i nabohallen, der isen fort ble dårlig.

– Det vi får ut av disse øktene, er at vi ser at det er pigge bein og friske spillere i starten. Så kommer melkesyren etter de neste ti-15 minuttene. Og det er sånn det skal være, sier han

– Isen er dårlig, og kvaliteten blir dårlig. Men det vil også bli spilt kamper på dårlig is, og det vil bli spilt kamper med tunge bein. Derfor får vi sett litt av karakteren som bor hos spillerne, forteller Söderström.

Christian Larrivée så pigg ut på isen – selv om han ikke er enig i den påstanden selv.

– Det er godt å være i gang, men jeg håper det blir bedre, for jeg trenger litt mer tid enn de yngste nå. Selv om jeg håper å kunne bli like bra som dem, sier Larrivée til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.