Da Aleksander Smirnov ikke fikk tilbud om ny treårskontrakt med Storhamar i vår, ble han tilbudt å være assistenttrener for mannen som ledet Russland under Sochi-OL i 2014, Zinetula Bilyaletdinov, i AK Bars Kazan

Og de to har virkelig fått laget til å prestere den siste tiden: De har vunnet sju av de siste åtte kampene, og nå ligger laget på 3. plass.

fin flyt

Den tidligere Storhamar-treneren mener at laget fortsatt kan løfte seg enda noen hakk.

– Vi er i siget, og vi har fått den selvtilliten som er nødvendig. Vi har fire homogene rekker, så gutta er blitt mye mer samspilte. Nå ligger vi på tredjeplass, men vi er fortsatt ikke helt der vi ønsker, sier Smirnov, som skryter at hovedtrener Bilyaletdinov.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe med en så fantastisk trener, og jeg lærer masse hver dag. Han er en av Europas aller beste trenere – og han er moderne i sin tankegang.

sikter høyt

På spørsmål om hvor bra klubben hans kan gjøre det, svarer trenerstrategen følgende:

– Det er mange gode lag som kan gjøre det bra. Akkurat nå ligger vi høyt på tabellen, og vi skal kjempe for å bli der vi er. Vi har et ungt lag, men vi har et bra kollektiv, og potensialet vårt er stort. Hvis vi spiller på vårt toppnivå, tror jeg vi kan være blant de sju-åtte lagene som kan vinne Gagarin Cup til slutt. Å prikke formen inn mot sluttspillet, er sesongens viktigste oppgave og målsetting, svarer han.

følger med på storhamar

Selv om 52-åringen har mye å gjøre i sin nye klubb, har han fortsatt et øye på gamleklubben.

– Jeg følger med, men jeg har ikke sett noen kamper ennå. Så derfor kan jeg ikke bedømme laget. Jeg vet at de har slitt med skader, og det er synd at skadene forfølger Christan Larrivée. De trenger ham, for han er en av de beste når han er i form. Plasseringen på tabellen nå er ikke så viktig, og jeg tror Storhamar blir sterkere utover vinteren. Da vil laget dra nytte av spillere som Skadsdammen, Hesbråten og Blakseth Huse – som er undervurderte.

Han legger til:

– Storhamar, med sitt gode kollektiv, er en utfordrer til gullet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.