I kveld feirer Idretts-Norge seg selv i DNB Arena i Stavanger. 

Magne Dæhli var nominert til prisen "Årets lag" for sitt VM-gull i stafett i orientering-VM sist sommer.

Den prisen gikk til det norske hopplandslaget - som vant både OL- og VM-gull.

- Det er utrolig stort. Det er ekstremt mange lag som har gjort mye bemerkelsesverdig. Det at laget vårt får denne, er stort, sa Daniel André Tande til NRK. 

Håkon Olsrud var nominert til prisen "Årets mannlige funksjonshemmede utøver" for sin bronse på 20 kilometer friteknikk i Paralympics i Pyeongchang i 2018. 

Den prisen ble vunnet av Jesper Saltvik Pedersen for gullet og bronsen han tok i OL i Pyeongchang i henholdsvis storslalåm og superkombinasjonen.

- Jeg vil takke foreldrene mine som tok meg med på ski da jeg var to år, sa han og takket familie, venner, sponsorer og andre personer som har hjulpet ham i karrieren. 

Bakgrunn: Les vår sak med Dæhli og Onsrud her!

Lund Svindal: - Sorry til dere andre

Disse vant priser under Idrettsgallen:

Årets fotballspiller: Ada Stolsmo Hegerberg og Rune Almenning Jarstein.

- Dette gir meg en stor boost i motivasjon og inspirasjon videre, sa Hegerberg på video fra Lyon.

Årets gjennombrudd: Jakob Ingebrigtsen.

- Dette er noe som henger veldig høyt. Jeg vil takke mamma og pappa for at de har tilrettelagt for at jeg har kunnet få holde på med det jeg synes er gøy. Henrik og Filip for at de tok med en 12 år gammel drittunge på treningsleir, sa han til brødrene, som reiste seg og ga ham applaus tilbake. 

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver: Birgit Skarstein.

- Jeg vil si tusen takk til alle dere som gjør det mulig hver eneste dag: Alle dere som er ute og prepper løyper, fikser båter og gjør det mulig, sa hun. 

Årets mannlige utøver: Aksel Lund Svindal.

- Det trodde jeg ikke da jeg så videoene av de andre nominerte. Det var ekstra deilig. Sorry til dere andre, men det var ekstra deilig, sa han og smilte.

Årets lag: Hopplandslaget.

Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen.

- Det et mange sterke utøvere som er nominert sammen med meg, så det er spesielt å gå av med seieren for siste gang. Jeg har vært privilegert, sa den pensjonerte utøveren. 

Årets trener: Gjert Ingebrigtsen.

- Jeg vil takke barna mine, som gir meg lov til å dele deres mål og drømmer. Det er et privilegium. Jeg vil takke min fantastiske kone, som jeg har vært gift med i 30 år. Hun lar meg slippe unna på hjemmefronten, men som ikke går av veien for å sette med skikkelig på plass når det er nødvendig, sa han fra scenen i DNB Arena.

Utøvernes pris: Jakob Ingebrigtsen.

- Det å få denne prisen her, det var voldsomt. Denne prisen her henger veldig høyt, sa han. 

Årets forbilde: Karsten Warholm. 

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, for i kveld hadde jeg ventet å gå ganske tomhendt hjem, sa han og smilte. 

Årets navn: Marit Bjørgen.

- Dette ble litt emosjonelt, for dette hadde jeg ikke forventet. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg mangler ord. Det er et fantastisk punktum på en fantastisk karriere, sa hun gråtkvalt fra podiet. 

Årets hederspris: Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg har ikke ord. Jeg trodde man måtte være skikkelig gammel for å få en hederspris, sa Bjørgen og gliste.

- Det er en fantastisk avslutning på karrieren å få reise herfra med en hederspris, la hun til.

- Dette er ganske stort for en fra Kutoppen på Simostranda, sa Bjørndalen.

Han la til: - Jeg har kanskje vært en nerd mens jeg holdt på, men det er det som er toppidrett, sa skiskytter-legenden. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.