Tsjekkia-Norge 6-3

Det norske laget klappet sammen i midtperioden mot Tsjekkia onsdag, men hang bedre med torsdag. Mot slutten røynet det likevel på for Petter Thoresens mannskap.

Jan Kolar ga hjemmelaget ledelsen 16 minutter ut i første periode før Jørgen Karterud utlignet til 1–1 like etter da han luktet en retur og satte pucken i åpent mål.

Tsjekkia gikk rett i angrep og drøyt ti sekunder utnyttet vertene en grov norsk feilpasning. Til slutt satte Michal Repik pucken i mål til 2-1.

Bedre i midtperioden

I midtperioden onsdag satte Tsjekkia inn fire mål, men onsdag var det kun Tomas Kundratek som maktet å sette pucken i mål da han la på til 3-1 18 minutter ut i perioden.

Det norske laget fikk en verst tenkelig start på siste periode da Jakub Lev utnyttet et tsjekkisk overtallsspill og satte inn 4-1.

Like etter scoringen måtte to tsjekkiske spillere ut i utvisningsboksen med kort mellomrom og Thomas Valkvæ Olsen utnyttet overtallet fem mot tre og reduserte til 2-4 fem minutter ut i perioden.

Kom ikke nærmere

Tsjekkia giret opp etter reduseringen og satte inn 5-2 og 6-2 ved Robin Hanzl og Robert Kousal.

Sondre Olden reduserte til 3-6 tolv minutter ut i siste periode da hans skudd gikk inn under armen på Tsjekkia-målvakt Dominik Furch, men det norske laget klarte aldri å komme nærmere.

I forrige uke kunne landslagstrener Petter Thoresen glede seg over 5-1 og 5-2 i to treningskamper mot Tyskland, men i kampene mot Tsjekkia måtte han klare seg uten flere av de norske landslagsprofilene som er opptatt med sluttspill for sine respektive klubblag.

Rett etter påske samles det norske landslaget på nytt. Da venter det to kamper mot Danmark.

- Da får vi også med aktuelle spillere som har vært opptatt med NM-finalene. Det er fortsatt noen spillere som skal inn, men det er heller ikke lenge til spillerne fra klubber som Frölunda og Tappara er med. De er også opptatt med sluttspill, sa Thoresen til NTB i forkant av dobbeltkampen mot Tsjekkia.

Fakta

Tsjekkia – Norge
6-3 (2-1, 1-0, 3-2)
Mål: 1. periode: 1-0 (16.32) Jan Kolar (Michal Birner), 1-1 (18.14) Jørgen Karterud
(Michael Haga, Niklas Roest), 2-1 (18.27) Michal Repik (Radan Lenc).
2. periode: 3-1 (38.08) Tomás Kundrátek (Petr Holik, Jiri Sekac).
3. periode: 4-1 (42.09) Jakub Lev (Petr Vrana, Michal Repik), 4-2 (44.47)
Thomas Valkvæ Olsen (Ken Andre Olimb, Alexander Reichenberg), 5-2 (28.56) Robin
Hanzl (Jakub Lev, Milan Doudera), 6-2 (51.53) Robert Kousal (Adam Polasek,
Lukas Klok), 6-3 (52.02) Sondre Olden (Ken Andre Olimb).
Utvisninger: Tsjekkia 4 x 2 min., Norge 2 x 2 min. (©NTB)Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.