Dagen etter kvartfinalenederlaget mot Sparta bekrefter Sjur Robert Nilsen at han gir seg som hovedtrener i Storhamar, under et år etter at han ble ansatt i stillingen.

- Jeg tok beslutningen før Kongsvinger-kampen hjemme i siste serierunde. Jeg meddelte da klubben om hva jeg hadde bestemt meg for, forteller Nilsen til HA-sporten. 

HAs kommentar: Jo, Sjur Robert - dette er en fiasko

Dagen etter kvartfinaletapet var spillere og trenere samlet til møte i garderoben i CC Amfi.

Etter litt under en time begynte spillerne å forlate garderoben, og etter kort tid kom Nilsen ruslende ut. 

Tøff beslutning

- Det er ikke alltid man kan spille med åpne kort. Jeg meddelte Storhamar dagen etter seieren mot Kongsvinger, og før sluttspillet startet her, at det er over for meg og at jeg ikke blir i klubben, forklarer han.

Les også: - Tabbe å ikke la Smirnov fortsette

Han forteller at det er flere grunner til at han tok den tøffe beslutningen.

- Det er sammensatt. Det er mange ulike årsaker, både personlig og litt sportslig, så jeg falt ned på dette. Skal man være trener i Storhamar så må man være hundre prosent. Jeg følte ikke at jeg hadde den, jeg så ikke for meg at jeg kunne være hundre prosent ett år til. Det er mange ulike grunner til det, sier han.

- Hvor vanskelig var denne beslutningen?

- Den var kjempevanskelig. Jeg vet det selv, sånn profesjonelt sett, så er jeg en bedre trener over tid med trening, struktur og den biten av det. Jeg synes det er vanskelig. Det er en fin gruppe, herlige folk som jobber rundt laget. Dette var et kjempevanskelig valg. Men sånn er det. Noen ganger må man ta de valgene, også, sier han.

- Sammensatt grunn

Nilsen er ikke interessert i å gå veldig grundig inn på hvorfor han falt ned på valget han tok.

- Det er veldig sammensatt. jeg er ikke så interessert i å gå inn på enkeltting i det. 

Han erkjenner at det har vært et veldig utfordrende år, sportslig sett. Og han forteller at det ikke er enkelt å være hovedtrener i en klubb som Storhamar.

- Det er alltid utfordrende når du er trener på et lag med stort nedslagsfelt og stor interesse rundt. Sånn er det, og det må man ta. Jeg synes ikke det har vært noe problem, men jeg synes noen ganger så skyter man kanskje på feil hest. Det synes jeg, smiler Nilsen.

Roser kjernen i klubben

For første gang på flere år går han dermed inn i sommeren i uvisshet om hva han skal gjøre fra høsten av.

- Hva jeg skal gjøre, det vet jeg ikke. jeg vet at jeg har noe med landslaget og den biten, og det har jeg ett år til. Hva annet jeg skal gjøre, det vet jeg ikke. Jeg har vurdert å gå litt skole. Hva jeg gjør i august, det vet jeg ikke, sier han.

Sarpingen mener det er et godt grunnlag til å skape suksess på Hamar. 

- Det er en veldig fin gruppe her, som har mye å jobbe videre på. Man skal aldri glemme den kjernen. Jeg vet at hvis Storhamar skal være et topplag over tid, så er den kjernen som bor her på Hamar, og er her 12 måneder i året, år etter år, det er de som er viktige. Krydderet, de du henter inn, spissene offensivt og defensivt, det er kjempeviktig. Det er viktig at Storhamar jobber og får den kjernen enda bedre. For meg er det prioritet nummer én, forteller Sjur Robert Nilsen.

Før han sier takk for seg og går ut bakveien i CC Amfi.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00