Det ligger an til at Storhamar Hockey får inn 8,5 millioner kroner (cash) i sponsorinntekter denne sesongen. Det er nesten en dobling siden 2013-2014-sesongen. Barteravtaler kommer i tillegg.

– Det var 4,5 millioner kroner i 2013-2014-sesongen. Etter det har vi økt med en million kroner hver sesong, sier Kim Skogheim.

Kim Skogheim og Sigve Ødegård forteller om veldig lojale sponsorer.

– De er ekstremt lojale. I tillegg har vi økt prisene litt år for år.

170 små og mellomstore

Storhamar Hockey har fire store sponsorer i CC Stadion, Eidsiva, Sparebank 1 Østlandet og Norsk Tipping.

– Vi har 170 små og mellomstore sponsorer, og de er utrolig viktige. Vi vil heller ha 150 små og mellomstore sponsorer enn noen få store. Jo flere sponsorer – jo mer engasjement rundt klubben og sporten. Det prates mye hockey rundt om på arbeidsplassene, og mange bedrifter har billetter til sine ansatte, sier Ødegård.

Radisson Blu Trysil er en av sponsoren, og da HA-sporten var innom ishallen tirsdag kom sales manager Martin Gudbrandsgård på besøk.

Interessen gull verdt

– Hvorfor sponser dere Storhamar Hockey?

– Det er tredje sesongen vår som sponsor i Storhamar. Ishockey er mye på tv, og det er det viktigste for oss. Hamar og omegn er et viktig marked for Skistar Trysil, sier Gudbrandsgård.

– Det at det er veldig mange på tribunen er også viktig selvfølgelig. I tillegg er dette et sted hvor vi kan knytte nettverk. Business to business er viktig, sier Martin Gudbrandsgård, som forteller at de også sponser Elverum Håndball.

– Hvor viktig er de sportslige resultatene for dere som sponsor?

– Alle synes det er moro med suksess, men det er ikke det viktigste.

Sigve Ødegård forteller at de bruker den store interessen rundt hockeylaget på Hamar vest for alt det er verdt.

– Det er naturlig nok viktig for oss, spesielt i møte med potensielt nye sponsorer. Det er jo imponerende med 3.300 tilskuere på en treningskamp, og det er ikke noe som tyder på at interessen vil falle, sier Sigve Ødegård.

– Hvor ligger potensialet?

– Både Kim og jeg jobber på dugnad. Etter hvert skal det ansettes en person på markedssida i klubben, og det vil hjelpe veldig. Jeg tenker at 12 millioner kroner kan være et hårete mål på sikt, sier Sigve Ødegård.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.