Storhamar har besluttet hva de ønsker å gjøre med Martin Blakseth Huse og Martin Gran: De får ikke fortsette å spille i gult og blått.

Og begge reagerer på hvordan de har blitt behandlet siden sluttspill-exiten mot Sparta.

- Det er jævlig kjipt å få beskjeden, men jeg har vært klar på at det kom til å skje. Slik som prosessen har vært, så hadde jeg en dårlig følelse, sier Gran, som mener han burde fått raskere beskjed. 

- De kunne snakket med oss tidligere, så hadde det vært klar før. Den nye treneren kjenner oss ikke, så det har ikke vært så enkelt for ham å vite så mye om oss, sier Gran.

Les også: Andersson tilbake til Storhamar

Respekterer valget

Martin Blakseth Huse tok også beskjeden tungt.

- Jeg har respekt for valget deres, men jeg reagerer på hvordan prosessen har vært. Det er flere uker siden vi røk ut av sluttspillet, og jeg har ikke hørt noe fra klubben. Fredrik ringte meg i går, og vi hadde en kort samtale, der har fortalte at de ikke ville ha meg med videre. De kunne gitt oss beskjed før, sier han.

Sportssjef og trener Fredrik Söderström sier følgende om de to Hamar-guttene.

- Martin Gran har en spennende reise foran seg. Men skal vi kunne gjøre noe om på troppen, så kan vi ikke låse opp alle plassene. Han får ikke ny kontrakt, men jeg ønsker å møte ham neste uke. For jeg tror han kan bli en spiller som kan komme tilbake hos oss senere. Det hadde vært en bjørnetjeneste å latt ham bli her. 

- Vi har ikke plass til alle, selv om det er kjedelig når det er Hamar-gutter. Jeg har også spurt Blakseth Huse om en ny kontrrakt neste uke, men jeg skjønner om de er skuffet, sier han.

- Jeg har snakket med folk - i og utenfor klubben - om disse spillerne, sett video og lest om dem, sier han.

glad skadsdammen

Les også: Frøshaug vil bidra med fysikk 

Eirik Skadsdammen (35), som også var på utgående kontrakt, får derimot tilbud om ny kontrakt i klubben han har tjent siden 1999. 

Elgjegeren på ferie i Gran Canaria da HA-sporten når ham på telefon.

- Jeg pratet med Sjur Rakstad-Larsen, og vi ble enige om en kontrakt. Jeg får ikke skrevet når jeg er her nede, men det tar vi i neste uke, sier en strålende fornøyd Skadsdammen, som gleder seg til neste sesong.

- Revansjelysten er stor. Forrige sesong var ikke god for verken meg eller laget. Jeg gikk på krykker i tre og en halv måned før sesongen - som gjorde at jeg ikke fikk trent som ønsket. Nå får jeg gitt litt mer, sier han. 

Söderström er glad for at Skadsdammen fortsetter.

- Jeg har hatt samtaler på telefon, og vi bestemte oss for å ta en telefonsamtale. Det som har vært viktig for meg å se hvor revansjelysten han har vært. Han har en fin drive, og han vil bidra for laget. Jeg synes vi skal ha respekt for spillerne som ønsker å fortsette å spille i den alderen, sier Storhamar-treneren. 

Martin Blakseth Huse står bokført med 141 målpoeng på 437 Storhamar-kamper. Han vant NM-gull med moderklubben i 2008, og han vant også bøtta med Stavanger Oilers i 2014/15-sesongen.

Martin Gran står bokført med 36 målpoeng på 176 kamper for Hamar-klubben.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00