Det er snakk om en ung, høyrefattet amerikansk back, men verken Pål-Jan Stokke i sportsutvalget eller trener Fredrik Söderström vil ut med navnet.

– Vi føler at vi har gjort en bra jobb. Med full flyt kan han være spilleklar i slutten av neste uke, sier Pål-Jan Stokke.

Fredrik Söderström fyller på:

– Vi har intensivert arbeidet nå. Det ser ut til å ta litt tid med noen av de backene som er skadet. Derfor har vi trykket på knappen. Likevel er dette en prosess. Det handler om papirer som skal ordnes, og han må komme skikkelig inn i gruppen, men vi håper dette går i orden, sier Fredrik Söderström, og fortsetter:

Setter inn støtet

– Vi har gjort skikkelig research på ti spillere, og sto igjen med tre navn. Nå setter vi inn støtet på en av dem. Vi har lett etter en ung back, maks 25 år, som har glød og energi. Det har vært en krevende prosess, for vi har ikke ubegrenset med ressurser. Det positive er at denne backen er interessert. Det har agenten kommunisert, sier Storhamar-treneren.

Lysning på skadefronten

Storhamar har fire seniorbacker ute med skade: Kodie Curran, Mikkel Søgaard, Lars Løkken Østli og Emil Frøshaug. Mikkel Søgaard var på is fredag. Det siste han slet med var et brudd i foten etter at han dekket et skudd. Fysioterapeut Kent Inge Kristiansen har noen positive meldinger å komme med:

– Mikkel Søgaard må trene seg opp igjen. Han har slitt med flere skader, og har vært ute en stund. Han kan rekke kampen mot Stavanger 4. januar. Når det gjelder Kodie Curran er det en såkalt dag for dag-skade. Det er ikke langvarig, men det er vanskelig å tidfeste når han kan spille igjen. Lars Løkken Østli er tilbake om to til fire uker, mens det med Emil Frøshaug er lenger fram, sier Kristiansen, og fortsetter med de skadde løperne:

– Martin Rønnild er den som er nærmest, og er trolig klar på nyåret. Robin Dahlstrøm må trene opp igjen stabiliteten i ankelen, og kan rekke Stavanger-kampen. Anders Gulliksen har et stykke fram til spill, sier Storhamars fysioterapeut. 

Torsdag ble det veldig mye istid på backene Jimmy Andersson og Christian Bull. Simen Løvhaug Hansen og Lars Erik Hesbråten spilte også mye torsdag. Håkon Engh og Markus Aas-Eng Mikkelsen spilte noen avlastningsbytter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00