Lillehammer - Storhamar 5-4:

Storhamar åpnet sterkt, tok ledelsen, men så falt prestasjonene kraftig.

Lillehammer valset over Storhamar i midtperioden, og kun en meget skarp Oskar Östlund sørget for at Storhamar hadde heng på vertene før tredjeperioden.

Oskar får ikke nok hjelp av oss, og han har egentlig vært den beste spilleren vår gjennom hele sluttspillet.  Det er surt å se at vi ikke stiller opp for ham, forteller Jacob Berglund.

- Vi spiller altfor dårlig

Han mener det var lite som fungerte som det skulle torsdag kveld. 

- Det er selvsagt pissdårlig. Vi spiller altfor dårlig. Vi kommer ikke ut som vi skal, og det virker som vi er redde for å gjøre feil. Da blir det enda flere feil ut av det, og vi våger ikke å spille oss ut. Vi taper for mange nærkamper og er for svake i egen sone, forklarer svensken.

Berglund noterte seg for to scoringer torsdag kveld, og var briljant mot Lillehammer.

Det hjalp imidlertid lite. 

På spørsmål om hva han tror er grunnen til at nivået tidvis var så svakt torsdag kveld, svarer Berglund:

- Det vet jeg ikke, det er vanskelig å si. Det skal ikke skje igjen, det er uakseptabelt.

- Jeg synes hele nærkampspillet er for svakt, Lillehammer takler mer og vinner flere dueller, pluss at vi slurver for mye i egen sone. Vi er for feige i pasningene våre. Når vi skal spille et enkelt spill, så gjør vi det i stedet for vanskelig og tror det skal gå enkelt.

Han er imidlertid ikke i tvil da han får spørsmål om spillerne kanskje ikke var klare for et Lillehammer-lag som kom til å gå rett i strupen på Storhamar fra start.

Berglund trodde spillerne var klare.

- Og det trodde nok alle sammen vi var. Men av og til spiller man svakere. Vi må bare ta tak og slå tilbake i neste kamp, smiler Berglund tappert.

Han tror spillerne kan ha godt av lærepengen de fikk torsdag kveld, og han håper ingen av spillerne begynte å undervurdere Lillehammer etter 7-0-seieren for to dager siden.

- Om det er noen som tror vi bare kan skli gjennom det her og vinne 4-0 i kamper, da tror jeg dette var en god lærepenge. Lillehammer er et godt hockeylag, og er vi ikke på hundre prosent, så får vi det veldig tøft, forteller Berglund. 

Tok ledelsen

Storhamar ble hardt presset fra start, men etter drøyt seks minutter fikk gjestene mulighet i overtall.

Det utnyttet de godt. 

Først fikk Robin Dahlstrøm en kjempesjanse foran Bengtsberg, men bommet på pucken. Sekunder senere fant Kodie Curran Christian Larrivée på bakre. Talismanen hamret til på direkten, og pucken smalt inn bak Bengtsberg, og Storhamar gikk opp i 0-1. 

Storhamar var ikke lenge i ledelsen.

Med rundt 12 minutter igjen av første periode slo Martin Rønnild en meget svak pasning i offensiv sone, som bakerst mann.

Joey Benik snappet pucken enkelt, satte fart og alene med Oskar Östlund var han iskald og satte inn 1-1. 

Spillet fortsatte å bølge fram og tilbake utover i perioden, men med litt over seks minutter igjen foretok Lillehammer et horribelt bytte.

Det utnyttet Storhamar som kom 3 mot 1. Josh Nicholls valgte først å ta skuddet, men Bengtsberg ga retur. Nicholls tok returen og la til Mikael Zettergren på bakre, som enkelt satte inn 1-2 i åpent mål. 

Vertene la massivt press mot Storhamar mot slutten av perioden, og de får til slutt betalt. Christian Bull mister markeringen på en Lillehammer-spiller, og pucken ender til slutt på bladet til James Cameron, som enkelt setter inn 2-2 i åpent mål. 

Svak midtperiode

Storhamar startet midtperioden fryktelig svakt, og var heldige som klarte å holde unna de første 12 minuttene. Kun en god Oskar Östlund holdt Storhamar inne i kampen.

Men med litt over åtte minutter igjen måtte selv Östlund kapitulere. Fredrik Dahl lempet pucken på mål, gummiskiva endret retning og spratt inn bak Östlund. 3-2 til vertene. 

Vertene regelrett snurret rundt med Storhamar i store perioder i midtperioden.

Kun en meget, meget, meget god Oskar Östlund sørget for at vertene ikke hadde punktert kampen etter 40 minutter. 

Storhamar åpnet tredjeperioden mye bedre, og etter drøyt seks minutter kom utlikningen.

Jacob Berglund fikk pucken i offensiv sone, danset seg inn i droppsirkelen, før han sendte avgårde et håndleddsskudd Bengtsberg kommer til å høre suset av i lang tid. Pucken føk som et prosjektil opp i krysset, og det ble 3-3. 

Lillehammer lot seg ikke knekke, og med 8.30 igjen hamret Sondre Bjerke til fra blå. Pucken suste inn bak Östlund til 4-3-ledelse til Lillehammer. 

Nøyaktig ett minutt senere økte vertene ledelsen ved Brett Cameron. 

Berglund fortsatte imidlertid å trylle utover i kampen, og med 4-05 igjen på klokka satte han elegant inn 5-4 og sørget for ny spenning. 

Men det ble ingen flere scoringer, og dermed står det 1-1 i finaleserien. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Kenney Morrison, Mikkel Søgaard - Martin Rønnild, Victor Svensson, Steffen Thoresen 

2. rekke: Kodie Curran, Simen Løvhaug Hansen - Josh Nicholls, Jacob Berglund, Mikael Zettergren

3. rekke: Christian Bull, Lars Erik Hesbråten - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm

4. rekke: Emil Frøshaug, Hampus Gustafsson - Eirik Skadsdammen, Kjetil Martinsen, Mikael Dokken

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00