Storhamar - Manglerud Star 4-1:

Storhamar vant meget komfortabelt mot Manglerud Star, og hadde i realiteten kontroll i store deler av oppgjøret.

Vertene skapte flere store sjanser, men en strålende Manglerud-keeper holdt gjestene inne i kampen.

- Komfortable poeng

Men Fredrik Söderström mener de burde ha scoret flere mål enn de fire de endte opp med.

- Det var tre komfortable poeng, og en kamp vi har grep om fra start til slutt. Jeg kan bli litt frustrert, og det tror jeg også spillerne blir, over at vi ikke har bedre uttelling. Vi har rundt 90 skuddforsøk, og det burde bety flere mål, med de målene hadde vi fått en større ledelse, sier Söderström.

Han mener spillerne ofte bruker litt for god tid før de tar avslutninger.

- Det har vi pratet om, men det er noe som er menneskelig. Når man har tid ute på isen, så bruker man ofte den. Det er vanskelig å gjøre noe med det, men jeg synes vi er på et ok nivå, men vi kan ikke falle under det, forklarer han.

Selv om Storhamar ikke bøtter inn mål framover, er Storhamar-treneren likevel fornøyd med den tryggheten laget viser i tette kamper.

- Det er en viktig egenskap, men det handler også om at vi har et bra lag, og det finnes en sterk moral i laget. Vi viste at vi bestemmer, og det er en egenskap vi kommer langt med, smiler svensken.

Vant fortjent

Storhamar ledet 1-0 etter de første 20 minuttene i CC Amfi.

Og det var fullt fortjent, for det var vertene som skapte de fleste og største sjansene. Da både Mikael Zettergren og Josh Nicholls hadde misbrukt hver sin mulighet, fikk Hamar-gutten Simen Løvhaug Hansen fulltreff da han klinte inn et direkteskudd fra langt hold. Scoringen kom etter snaue 17 minutter.

Da Storhamar hadde ridd av en Robin Dahlstrøm-utvisning, fikk Martin Rønnild en billig utvisning for charging. Og Manglerud benyttet muligheten godt, slik at Sam Coatta fikk sette inn 1-1 fra skrå vinkel. 

Men Storhamar slo fort tilbake, og Martin Rønnild snappet opp en svak pasning fra Christer Simonsen i slottet, fintet vekk en forsvarer og satte pucken hardt, men elegant i nettet.

Med under to minutter igjen av perioden, fikk Joakim Jensen en flott pasning fra Robin Dahlstrøm på bakre stolpe. MS-gutten gjorde ingen feil, og Storhamar var to scoringer foran. 

MS forsøkte desperat å ta igjen Storhamar mot slutten, og tok ut keeper. Det utnyttet veteran Eirik Skadsdammen, som fra egen sone lemper pucken i det åpne målet. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Christian Bull - Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Kodie Curran, Lars Erik Hesbråten - Kjetil Martinsen, Victor Svensson, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Markus Mikkelsen, Jimmy Andersson - Josh Nicholls, Mikael Zettergren, Martin Rønnild.

4. rekke: Jørgen Langdalen - Mikael Dokken, Simen André Edvardsen, Eirik Skadsdammen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00