Storhamar har presentert sine rammer til de tre kandidatene som er med i finalerunden. Det er Fredrik Söderström, Todd Bjorkstrand, og en svenske HA-sporten ikke kjenner navnet på. Leder i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, forteller at de naturlig nok har en rangering på de tre, men han vil ikke si hvordan de rangerer. Etter det HA-sporten erfarer er Fredrik Söderström førstevalget som ny hovedtrener i Storhamar.

Liker interessen

Tirsdag var Fredrik Söderström travelt opptatt med å pakke sammen sakene sine i Oskarshamn, hvor han har vært trener de seks siste sesongene.

– Det har vært mye å gjøre her med flytting nå. Jeg skal ta med meg alt til Leksand, hvor jeg er fra. Det blir en mellomlanding der, sier 39-åringen.

Som HA-sporten har skrevet tidligere har han vært i Hamar og snakket med Sjur Rakstad-Larsen.

– Jeg fikk et veldig bra inntrykk av klubben da jeg var der. Storhamar er utrolig spennende, og det er en hockeyby. Det er veldig stor hockeyinteresse der, og det er alltid bra, sier Fredrik Söderström, og fortsetter:

Skal prate mer sammen

– Storhamar er en herlig utfordring, men det skal løse seg. Vi har pratet sammen etter at jeg var der, men vi er ikke i mål. Så får vi se etter hvert. Vi skal prate mer sammen senere denne uka. Jeg tror jeg kan gjøre en bra jobb i Storhamar hvis det ender slik.

Fredrik Söderström har som nevnt trent Oskarshamn i Allsvenskan de siste seks sesongene.

– Jeg er litt ferdig med Allsvenskan, og det er nok litt for tidlig med SHL, som er den svenske eliteserien. Jeg vil føle at ting passer. Norge kan være et smidig første steg til klubber utenfor Sverige. Vi får se.

– Har du tilbud fra andre klubber?

– Jeg har takket nei til noen klubber, og så er det et par svenske klubber jeg fortsatt er i dialog med. Det er risikofylt å plutselig stå der uten noe.

Kan skje noe før helga

Sjur Rakstad-Larsen forteller at målet fortsatt er å ha ny trener på plass innen 1. mai, som er mandag.

– Jeg føler at vi er i rute. Det står mellom tre kandidater, og nå handler det om å komme i land med våre rammer. Vi har vårt førstevalg her, men det vil jeg ikke ut med, sier Sjur Rakstad-Larsen.

– Er lønn den største utfordringen?

– Nei, jeg føler ikke det.

veldig mye jobb

Sjur Rakstad-Larsen forteller at det kan skje noe allerede før helga.

– Skjer det noe før 1. mai er det naturligvis bare bra. Når vi har landet en trener må det klareres med styret, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

– Det har vært veldig mye jobb, spesielt med researchen på flere kandidater. Det skal bli godt å lande dette, sier lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00