Da HA-sporten skulle sjekke Victor Svenssons styrker og svakheter på statistikksiden Eliteprospects.com, ble han beskrevet som en defensiv senter, god i undertall, bra fart, og med ålreite offensive egenskaper.

Men det kjenner han seg ikke igjen i.

– Jeg er ingen utpreget defensiv senter. Jeg er gode både offensiv og defensivt, sier Svensson til HA-sporten.

Svensson gjorde 22 målpoeng for Oskarshamn i fjor – noe som er ganske jevnt med det Jacob Berglund produserte på tilsvarende nivå, før han kom til Storhamar.

ville til shl

27-åringen er glad for at Storhamar ønsket ham, men aller helst ville Malmö-gutten en til den svenske eliteserien.

– Det kjennes veldig rett for meg å gå til Storhamar. Jeg forsøkte å få til en overgang til SHL, og det var nære, men vi fikk det ikke til. Da Storhamar kom på banen, følte jeg at det var rett. Jeg har snakket med Njål (Berge) og Fredrik (Söderström). De har gitt meg et godt inntrykk av klubben.

– Hvilke SHL-klubber var du i kontakt med?

– Det var et par stykker, men det ble ikke noe. Det er Storhamar som gjelder nå, sier han.

Söderström-ros

Senteren har spilt fem sesonger under Fredrik Söderströms ledelse i Oskarshamn.

Og han bruker gjerne pene ord om den karismatiske treneren.

– Fredrik har gode relasjoner til spillerne sine, han er flink til å prate med alle, og han er lett å ha med å gjøre. Jeg synes Fredrik er en veldig god trener – på alle måter, sier Svensson, som ikke er i Storhamar for å komme midt på tabellen.

– Dersom jeg skulle til Norge, ville jeg til en klubb som ønsker å vinne. Og det føler at jeg Storhamar gjør.

jakter back

Leder i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, er fornøyd med overgangen.

– Vi er veldig fornøyde med at vi har hentet ham. Nå har vi hentet de løperne vi trenger, og derfor ser vi etter en back, der Stefan Espeland står øverst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.