Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen bekreftet onsdag at Petteri Nummelin reiser hjem til Finland.

– Vi er blitt enige om å avslutte kontrakten, og Petteri har vært veldig fair i prosessen. Skadeproblematikken hans har gjort dette utfordrende, samtidig som vi har fått inn backene Joonas Rönnberg og Christian Bull.

Petteri Nummelin har slitt mye med lysken denne sesongen, og han slo opp igjen skaden da han tråkket på en puck på trening. Den finske backen har spilt 17 kamper denne sesongen, og står bokført med tre mål og ti målgivende pasninger. Han skrev under på en ettårskontrakt før denne sesongen.

– Vi tenkte jo ikke at det skulle ende slik, selvfølgelig, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen til HA-sporten.

Vært skadeplaget

Petteri Nummelin har vært skadeplaget de siste sesongene.

– Lyskeskader er mye tilfeldigheter. Vi har hatt Christian Larrivée og flere andre spillere ute med det samme de siste sesongene, sier sportssjefen.

– Føler du at dere tok en risiko med å hente Nummelin?

– Det er alltid en risiko forbundet med å hente godt voksne spillere, sier sportssjefen, og fortsetter:

– Vi følte at det var verdt et forsøk, fordi Nummelin var den spilleren han var. Han imponerte jo alle i kampene mot oss i Champions Hockey League da han spilte for TPS. Han avgjorde jo den ene kampen nesten alene. Han var ingen dyr spiller for oss, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Med den finske backveteranen borte har Storhamar nå sju utlendinger i stallen, og slipper at noen må sitte oppe på tribunen. På det meste hadde de ni utlendinger.

For kort tid siden ble Mikael Zettergren norsk statsborger.

Aktuell for Turku-klubber

Ifølge flere finske medier er Petteri Nummelin aktuell for mer spill i hjembyen Turku. Både TPS i toppserien og nivå to-laget TuTo skal være interesserte. Den finske backen har spilt fire sesonger på A-laget til TPS, og hadde Aleksander Smirnov som mentor. HA-sporten lyktes ikke med å komme i kontakt med Petteri Nummelin.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.