Andrija Pavlovic ga FC København 1-0 å gå på før returoppgjøret mot Rosenborgs overmenn APOEL i mesterligakvalifiseringen.

Like før pause sendte kaptein Thomas Delaney serberen alene med keeper Boy Waterman. Spissen rundet keeperen før han sikkert satte inn 1-0, som sto seg ut kampen i det første av to oppgjør mellom de to lagene.

– Jeg er sånn passe fornøyd. Vi var nærmere 2-0 enn de var 1-1, men vi må levere kraftig inn mot neste uke. Det er en blandet følelse, sa FCK-trener Ståle Solbakken til Viasat.

– Vi må bruke ballen i returkampen. Vi er ikke et lag som kan stå bakpå og bli bombardert. Scorer vi, går vi videre. Det er en god plan, smiler nordmannen.

Stolpeskudd

FCKs kaptein var nær ved å øke hjemmelagets ledelse i det 61. minutt, men danskens heading på en corner gikk en halvmeter utenfor.

Benjamin Verbic var enda nærmere ni minutter senere. 22-åringen banket til fra 18 meter, men ballen gikk i venstre stolpe og ut.

FCKs keeper Robin Olsen måtte varte opp med en kjemperedning etter 75 minutter, men Solbakkens menn holdt unna og ga ikke gjestene noe bortemål.

FCK har dermed en 1-0-ledelse å gå på før returoppgjøret i Nikosia i neste uke.

U for Salzburg

Valon Berisha spilte fra start, mens Fredrik Gulbrandsen kom inn fra benken, da Salzburg spilte 1-1 mot Dinamo Zagreb på bortebane. Valentino Lazaro sendte Salzburg i ledelsen etter 59 minutter, men Marki Rog utlignet for hjemmelaget fra straffemerket et kvarter senere.

Også mellom Ajax og Rostov i Nederland endte det 1-1. I kampen mellom Young Boys og Borussia Mönchengladbach i Sveits vant tyskerne 3-1. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00