Stabæk–Hamar IL 14–0

Stabæk gikk rett i strupen på et meget tynt bortelag. HIL hadde fire viktige spillere ute med skader og reiste til Bærum med bare én innbytter. Det holder ikke mot Norges beste lag.

Tynt mannskap

Simon Främgård, Håkon Haug, Jarno Alatalo og Andre Thune-Ellefsen var alle ute av forskjellige årsaker.

Spillende trener Kjell Olav Emilsen mente laget nesten hadde tapt før det hele startet.

– Med kun én innbytter mot Stabæk, er en dømt til å mislykkes. Stabæk var best i alt og vant selvfølgelig meget fortjent, sier han.

Hamar IL hadde likevel noen sjanser som burde ha gitt uttelling i form av mål. To ganger kom HIL alene mot Stabæks keeper, uten at det ble mål. Også noen cornere kunne endt med scoring, for der har HIL gjort det svært bra tidligere i sesongen.

Labert i duellene

HIL møtte et meget sterkt lag, og da må innsatsen være til stede. Det var mangelvare i noen situasjoner. Trener Emilsen mener noen av spilleren bør gå i seg sjøl etter denne kampen.

– Det er helt greit å tape dueller, men da må den enkelte spilleren jobbe livet av seg for å vinne tilbake ballen. Det skjedde ikke denne gangen. Fire av målene kom på grunn av personlige feil, sier den spillende treneren.

En liten trøst

Slik som Stabæk spilte, ble dette en kamp uten ball for HIL.

– Det var Stabæk som spilte. Vi ble presset tilbake hele tiden og da er det ikke lett å få til eget spill. I denne kampen var vi milevis unna noe som lignet en bandykamp. Vi må bare jobbe videre med det vi tror på. Alle motstandere er svakere enn Stabæk. Det får være trøsten etter denne kampen, sier spillende trener Kjell Olav Emilsen.

Nå er det landskamper til helgen og Hamar IL har spillerfri i ti dager.

– Det er helt greit med en pause i kampprogrammet nå. De tre neste lagene vi møter, er lag vi kan og bør slå. Med ti dager uten kamp, håper jeg vi får tilbake skadde spillere, sier Kjell Olav Emilsen.

HIL har to hjemmekamper mot Ullevål og Drammen, før det er bortekamp mot Konnerud. Ullevål og Konnerud er to lag som Hamar IL må slå for å komme seg til sluttspill.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.