Hamar IL – Mjøndalen 6–5

Dette var en kamp med utrolig mange sjanser og det kunne vært langt flere mål. Årsaken til at det bare ble elleve scoringer, var begge lags keepere. De sto utrolig bra og spesielt hjemmelagets.

Herlig lagseier

Sjøl om HIL hadde tre tap før denne kampen, har spillet vært bra i lange perioder. Framgangen fortsatte mot Mjøndalen. Alle jobbet som slaver og alle ville spille lagkameratene gode. Det ga sesongens første seier.

Dante Lindberg satt på benken i forrige kamp. Det gjør han garantert ikke mot Ullern på onsdag.

Mjøndalens spillere skjønte rett og slett ikke hvordan det var mulig med slike redninger som svensken sto for. Med en normalt god keeper mellom stengene, hadde Mjøndalen scoret det dobbelte.

– Det var herlig i kveld. Jeg satt på benken i forrige kamp, noe en keeper som meg liker dårlig. Uansett så var poengene det aller viktigste i kveld, sier den sindige svensken.

Kokte over

Spillende trener Kjell Olav Emilsen gjorde en kjempetabbe midt i banen på stillingen 3–3. Mjøndalen fikk en overgang og gikk opp i ledelsen med 4–3. Emilsen likte det så dårlig at han knekte egen kølle på låret og kastet den opp på tribunen.

Da han fikk roet seg litt, spilte han rett og slett glimrende resten av kampen. Det resulterte i tre målgivende pasninger og seier.

– Jeg tror nesten ikke at jeg har vært så sint på meg sjøl noen gang tidligere. Heldigvis fikk vi rettet opp feilene våres med en time out. I dag fortjente vi poengene, for vi var gode hele kampen, sier spillende trener Kjell Olav Emilsen.

Sjøl om dette var en lagseier, var det noen spillere som krydret kampen litt ekstra. Finske Pekka Niska er en herlig spiller som kanskje har eliteseriens hardeste skudd. Den børsa brukte Niska godt tre ganger. Mjøndalens keeper skal være glad ballen gikk i mål og ikke i han.

– Dette var utrolig morsomt. Jeg scoret tre ganger, men jeg kunne ha fått flere. Vi må vel være fornøyd så lenge vi vant, sier Pekka Niska.

Enkeltmannsprestasjoner i et godt lag er en meget god miks. Det viste Hamar IL til fulle.

Mål for Hamar IL: Pekka Niska 3, Simon Främgård, Simon Ehlton og Leif Larsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00