Hamar IL er bedre rustet til eliteserien denne gangen. På de to sesongene Hamar har vært i eliteserien, så har det kun blitt ett fattig poeng. Det tror ikke klubben gjentar i sesongen 2016/17.

Har tor på svenskene

Brødrene Bjørn og Thomas Hellblom og Johannes Svedberg, kommer alle tre til å forsterke laget betraktelig. Det så vi i den siste treningskampen mot Høvik.

HIL bandy har kun hatt en treningsøkt på stor flate. Isen i Vikingskipet ble ikke klar før fredag i forrige uke.

Men trener Frode Hagen liker godt det han har sett av de tre fra Sverige.

– Vi har fått tre unge gode spillere. De kan bandy og kommer fra et land hvor bandy er stor idrett. De kommer til å spille i hver sin lagdel og styrker oss mye, sier Frode Hagen.

Og de svenske guttene gleder seg til seriestart.

– Å ta en prat med oss rett etter et tap, er ikke lurt. Vi brenner så for dette, så en blir litt deppa av tap, sier Bjørn Hellblom.

– Men hvorfor de valgte dere Hamar og bandy her framfor andre klubber i Sverige?

– Vi ville prøve noe nytt. Det var ikke bare idretten som gjorde det. Vi ville litt vekk fra det vi er vant med. Nå gjenstår det bare å få seg en jobb. Nå har vi noe småtteri, men vi vil ha oss en fast jobb her i Hamar, sier Bjørn og Johannes.

Vi vil sanke poeng

Alle tre har hørt at det ikke har blitt mange poengene til Hamar i eliteserien. Det har de lyst til å gjøre noe med.

– Når vi blir litt mer samspilte, tror jeg dette skal bli bra. Det er gode spillere fra før i klubben, så vi må jo ha trua på oss sjøl, sier svenskene.

Hamar IL har tre spillere ute med skader før seriestart. Carl Petter Sveen, Leif Larsen og Håkon Haug sliter alle med knærne. Håkon er ferdig med sin operasjon og er den av de tre som er nærmest til å komme tilbake.

Men HIL har flere gode spillere i klubben. Spillere som Kjell Olav Emilsen (må stå over første seriekamp, grunnet karantene), Jens Nesvaag, Magnus og Mattis Nyhagen, Anders Mathisen og ikke minst målgarantist Sigurd Jensen Gjendal.

I tillegg har klubben fått tilbake Peder Nyutstumoen. En ung spiller som satser og kan bli så god som han bare vil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.