• HINDERLØYPE I ANKERSKOGEN: Mattis Nerheim er akkurat ferdig med vannsklia før han kaster seg ut i bassenget.

Mattis Nerheim ble vekket 08.20. En drøy halvtime seinere var bondeligaspilleren med i HAs talenter. Ottestad-spilleren ble bokstavelig talt kastet ut på dypt vann i første øvelse for gutta i HAs talenter.

Da en av de opprinnelige deltakerne meldte forfall i tolvte time, ble Nerheim oppringt under en time for konkurransen skulle begynne.

- Jeg ble oppringt ti på halv ni. Litt over klokka ni var jeg i bassenget i Anker'n. Jeg har alltid vært en konkurransemann, så jeg kastet meg med. Og det var veldig moro å være med også. Det var et kult konsept, sier Nerheim, som mener han hadde et lite drawback i den første konkurransen siden han bare fikk testet hinderløypa en gang før konkurransen startet.

De øvrige deltakerne prøvde seg litt mer før klokkene ble satt i gang.

Ikke i toppform

Som fotballspiller i Bondeligaen var han ikke midt i sesongen. Han var derfor spent på formen.

Opptakene gikk over to dager, og Nerheim mente han var avhengig av en god start i de tre første øvelsene, for å kunne nå opp sammenlagt.

- Den andre dagen var hardest, og jeg tenkte at skiløperen ville gjøre det bra da, sier Nerheim om Kristian Græsli.

- Den siste øvelsen visste jeg ble hard for meg, sier Ottestad-spissen og sikter til den avsluttende Nordlie-testen på HIAS-banen.

Det var likevel en annen øvelse han, i likhet med jentene, synes var vanskeligst.

- Curling er ikke så veldig enkelt. Der var det mye som måtte klaffe for at du skulle lykkes, sier Nerheim til HA-sporten.

Sliten i vannet

Men i den første øvelsene var det altså smidighet og svømmeferdigheter som ble avgjørende.

- Jeg ble veldig sliten i hvert fall, konstaterer Nerheim.Det ble en jevn og hard kamp mot Kristian Græsli fra Hamar Skiklubb, syklisten Ole Ingar Sel, bandyspilleren Lars Monclair Kristensen og HamKams Kristian Eriksen.

- Jeg kjente Eriksen litt fra før. Og så kjente jeg Marit Bratberg Lund. Hun har faktisk trent litt med oss i Ottestad, sier Nerheim.

I jentenes første øvelse, som gikk i den samme vannhinderløypa, var det Malin Vik Gregor som vant.

Vi kan røpe så mye som at ikke alle gutta klarte å matche henne.

Svaret på hvem som ble best av gutta, får du i dagens episode av HAs talenter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.