Henrik Sedin stoppet på 112 poeng (29 mål og 83 assist) i årets grunnserie. Ettersom Ovetsjkin ikke maktet å få poeng i sin siste kamp, kunne svensken slippe jubelen løs.
Russeren endte tre poeng bak ham. Sedin er den første svensken som klarer bragden siden Peter Forsberg gjorde det i 2003. De to er de eneste svenskene som har klart det.
- Det er ikke sånn at jeg har trodd det skulle gå så bra. Jeg ville vært fornøyd uansett om Ovetsjkin hadde passert meg i dag, sa Sedin til SVT.
Sedin sikret toppscorertittelen i siste liten. En målfest mot Calgary Flames i lørdagens 7-3-seier var nok. Både Henrik Sedin og tvillingbror Daniel gjorde fire målpoeng i kampen, alle Henriks fire kom som assist. Dermed gikk han forbi Ovetsjkin.
112 poeng er også personlig rekord for Sedin, samtidig som det er tangering av klubbrekorden i Vancouver Canucks.
I intervju etter intervju har Sedin pekt på sommertreningen hjemme i Örnsköldsvik. Treningsprogrammet til Vancouver Canucks ble ikke sett på som godt nok for svensken.
Treningen hjemme i Sverige ser iallfall ut til å ha gjort susen.
Siste vinnere av NHLs poengtittel:
2009/10: Henrik Sedin 112 poeng (29 mål/83 assist)
2008/09: Jevgenij Malkin 113 (35-78)
2007/08: Alexander Ovetsjkin 112 (65-47)
2006/07: Sidney Crosby 120 (36-84)
2005/06: Joe Thornton 125 (29-96). (©NTB)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.