For første gang på 82 år feirer de lyseblå i Manchester jul på toppen av engelsk fotball. Det ble klart etter Citys 3-0-seier hjemme mot Stoke i midtuken. To poeng bak lurer imidlertid erkefienden United, som har fulgt tritt med seier etter seier siden det ydmykende 1-6-tapet i byderbyet i oktober.
Onsdag seiret Alex Fergusons mannskap hele 5-0 borte mot Fulham. Skadelisten har stadig vokst i United-leieren i det siste, men likevel ser klubben ut til å være den som kan hindre Roberto Mancini fra å lede City til seriegullet.
- Vi må opprettholde formen vi har om dagen. Gjør vi det, er vi et svært vanskelig lag slå, sa United-veteran Ryan Giggs etter storseieren sist.
Begge Manchester-lagene har overkommelig motstand gjennom jule- og nyttårsprogrammet. Spesielt United bør kunne ta full pott mot Wigan (h), Blackburn (h) og Newcastle (b). Heller ikke City kan klage med to borteoppgjør mot West Bromwich og Sunderland. Hjemmekampen mot Liverpool 3. januar kan være en liten nøtt.
- Jeg tror vi må ta 90 poeng for å vinne tittelen, siden United bare vinner og vinner, sa Mancini i midtuken.

Spurs uten Van der Vaart

Tottenham spilte 1-1 hjemme mot Chelsea torsdag. Der pådro Rafael van der Vaart seg en ny lårskade, og Spurs må klare seg uten nederlenderen i romjulskampene borte mot Norwich og Swansea.
Harry Redknapps lag har hatt en sterk høstsesong og ligger på tredjeplassen i eliteserien. Londonerne er ni poeng bak City, men har én kamp mindre spilt enn sine rivaler.
For Chelsea ser håpet om gullet tynnslitt ut, men manager André Villas-Boas gir ikke opp trass av å være elleve poeng bak toppen.
- Tar vi seks poeng i våre to hjemmekamper (Fulham og Aston Villa), som er vanskelige kamper, vil vi fortsatt være med i gullkampen, sier Villas-Boas.

Sparer ikke Van Persie

Robin van Persie har hatt et fantastisk kalenderår for Arsenal. Med to hjemmekamper igjen mot Wolverhampton og Queens Park Rangers før nyttår, står nederlenderen med 34 seriemål i 2011. Han er bare to mål unna Alan Shearers scoringsrekord fra 1995.
Det blir derfor vanskelig for Arsène Wenger å hvile stjernespissen, selv om det kanskje hadde vært fordelaktig i et stramt kampprogram.
- Selvfølgelig spør du deg selv om hvorvidt du skal spare ham. Akkurat nå har han det bra, så da tar jeg sjansen, sier Wenger.
Liverpool har også to hjemmekamper i romjulen når Blackburn og Newcastle må reise til Anfield. (©NTB)

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.