Storhamars Heidi Løke spilte første kamp mot Polen på torsdag. En kamp Norge vant enkelt 34–27. Heidi kom tre ganger i målprotokollen.

I kampen mot Frankrike ble det tøffere.

Frankrike som hadde hele åtte nye spillere fra VM-kampen mot Norge i desember i fjor, en kamp Norge tapte. Også to treningskamper i sommer tapte Norge mot Frankrike.

Heidi Løke fikk ikke mye spillertid. Hun kom inn fire minutter før pausesignalet. I andre omgang fikk Heidi litt mer tid, men ble byttet ut igjen, for så å komme inn i sluttminuttene.

Norge lå under da det gjensto sekunder av kampen, men Monica Kristiansen fikk en scoring ett sekund før slutt. Dermed ble det 22–22 mot verdensmesterne fra Frankrike.

Trenger slike kamper

Storhamar-trener Arne Senstad hadde håpet at Heidi hadde fått mer spillertid.

– Heidi trenger slike kamper. Jeg hadde håpet at hun fikk litt mer tid ute på parketten. Jeg føler at trener Thorir Hergeirsson satser mer på Vilde Mortensen Ingstad og Kari Brattset. To spillere som spiller godt i midtforsvaret. Det er ikke det at Heidi spiller dårlig. Det handler om en helhetsvurdering. Jeg vet at Thorir er veldig opptatt av at midtforsvaret og der er Hergeirsson Mortensen Ingstad og Brattset, sier Arne Senstad.

Tidligere Storhamar-trener og TV-kommentator Bent Svele sier nesten det samme som Senstad.

– Det er ingen tvil om at Thorir Hergeirsson tenker helhet. Med Brattset og Mortensen Ingstad i midtforsvaret, er det litt lenger veg for Heidi Løke, sier Bent Svele på telefonen minutter før kampen mellom Danmark og Norge.

Storhamar-stjerna spilte ikke den siste og avgjørende kampen mot Danmark. I forkant av Golden League-turneringen ble det sagt at Mortensen Ingstad, Brattset og Løke skulle stå over en kamp hver.

Heidi spilte sin 190. landskamp i kampen mot Frankrike og har scoret 705 mål.

Etter kampen mot Polen sa Heidi Løke til TV 2 Sport 2.

–Spillet bar preg at det var første kamp og at det er lenge siden vi har spilt sammen. Vi pleier å få en stigning utover i turneringene. Vi scoret 34 mål og det er bra, sjøl om vi slurver litt, sier Storhamar-stjerna.

Er god nok

Storhamar-trener Arne Senstad er ikke redd for at formen til Heidi Løke ikke er god nok.

– Jeg bruker ikke en eneste kalori på det. Heidi er god nok og kommer garantert til å bite godt fra seg i tiden som kommer. Hun har rutine på dette og vet hva som kreves. År etter år har Heidi prikket inn storformen når kampene begynner å bli viktige, sier Senstad.

Storhamar har tøft program med seriespill og Europacupspill. Et program som passer Heidi Løke godt.

– Heidi trenger å spille kamper mot gode motstandere. Det får hun garantert når vi skal ut i Europa senere i sesongen, sier Senstad.

HA har prøvd å nå Heidi Løke på telefonen i Danmark, uten å lykkes.

– Heidi Løke er heldigvis mye bedre håndballspiller enn på mobilen. Der har dama en lang vei å gå, sier Senstad litt lattermild.

Vant finalen

Norge og Danmark møttes i finalen i Golden League. Danmark, som ikke har vunnet over Norge siden 2014, klarte det ikke denne gangen heller. Dette var sjuende gangen lagene har møttes siden 2014 og Norge har vunnet samtlige.

Norge måtte vinne mens Danmark hadde vunnet turneringen med uavgjort.

Norge var i føringen i hele kampen, med Danmark like bak i målprotokollen. Norge avgjorde kampen midt i andre omgang. Da scoret ikke Danmark en eneste gang på hele ti minutter. Norge kunne gå av banen med seier 25–20.

Trener Thorir Hergeirsson sa dette til TV 2 etter finalekampen:

– Det er klart jeg er fornøyd, sjøl om det er visse ting som vi kan forbedre. Vi scorer bra med mål, men jeg savner noe. Skuddene sitter ikke helt, men i det store og hele er jeg godt fornøyd.

Nå venter Møbelringen Cup i november, før EM starter i desember.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00