Onsdag blir det klart hvilke spillere Tor Ole Skullerud plukker med til U21-EM i Israel - og hvilke av Skulleruds gutter Egil “Drillo” Olsen får med seg til VM-kvalifiseringskampen mot Albania.

Hedenstad er fast høyreback i et U21-landslag som imponerte i EM-kvalifiseringen. Han har gjort en brukbar debutsesong for Freiburg i tysk Bundesliga og har som mål å etablere seg for Norge på A-nivå.

- Jeg har absolutt ambisjoner om å spille meg inn på landslaget. Så lenge jeg er i god form og spiller jevnlig, bør jeg være en bra kandidat til en av backplassene, sa Hedenstad til NTB forrige uke.

Riise-exit

At John Arne Riise valgte å forlate landslaget med umiddelbar virkning, har sendt Hedenstad ett steg nærmere en plass i Drillos-troppen.

- Det gjør det lettere, det er ikke noe å legge skjul på. Men man kan ikke bare si at man vil spille for landslaget. Man må være god nok, sa han.

Så langt er det blitt fire A-landskamper for elverumsingen. Han var ubenyttet reserve da Norge tapte 0-1 hjemme for albanerne i mars.

EM-forventninger

Hedenstad er også med i bruttotroppen som skal slankes til 23 spillere før U21-EM. Han sier at laget ikke helt vet hva det går til, men at han har store forventninger til turneringen som spilles i Israel fra 5. til 18. juni.

- Det er første mesterskap for alle spillerne, og det er en gjeng som gleder seg veldig til å komme i gang.
Norge åpner mot vertsnasjonen Israel og møter senere England og Italia i gruppespillet. I de to sistnevnte lagene finnes det flere stjernespillere.

- Det blir kult å se hvor listen ligger for de beste på min egen alder.

- England kjenner vi godt. Israel vet vi lite om, men det skal være et godt lag. Italia har vel den samme mentaliteten som alltid og er hvasse i mesterskap, vurderer Hedenstad.

Han roser også Skullerud, som overtok trenerjobben fra Per Joar Hansen etter EM-kvalifiseringen.

- Det har absolutt vært bra. Alle er fornøyd med Tor, og han skal ha honnør for måten han har taklet overgangen på. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00