Furnesingen har vært med i det norske smøreteamet i flere sesonger. I VM har han ansvaret for skiene til Petter Northug, Heidi Weng og Sindre Bjørnestad Skar.

– Det er veldig spennende løpere jeg har. Petter Northug er i veldig godt humør, og det er alltid et godt tegn. Det har vært en litt spesiell sesong. Det er litt ekstra spenning rundt ham nå, men jeg tror han kan overraske på sprinten. Jeg mener Norge har fem herreløpere som kan ta medalje på VM-sprinten. Det er et veldig sterkt lag, sier Stein Olav Snesrud.

Testet 48 par ski

Det er lange dager for smøreren fra Furnes nå.

– Tirsdag testet jeg totalt 48 par ski. Så har vi snevret inn skiparkene fram mot alvoret starter, sier Snesrud.

Han forteller at det er spådd litt varierende vær i Lahti de nærmeste dagene, men at gutta i den norske smøretraileren har kontroll.

– Vi har testet mye, og vi har erfaringer fra Lahti fra tidligere. Vi har vært her mye.

Det norske smøreteamet består av 12 smørere og testere. I tillegg har Olympiatoppen tre mann som bidrar til at de norske løperne skal ha gode ski under VM.

– Vi har testet veldig mye. Det er tidkrevende, men det må til. Det blir mange kilometer på meg også, så formen blir bedre og bedre. Men jeg er ikke i form til VM-start. Kanskje jeg kan gi skirenn i april, gliser Stein Olav Snesrud, som har en kontrakt med Norges Skiforbund som går ut etter sesongen.

– Det er en treårskontrakt som går ut til våren. Vi har ikke snakket om fornyelse, men jeg regner med at jeg fortsetter. Jeg stortrives i jobben. Det er et veldig bra miljø, og det er utrolig spennende, sier Stein Olav Snesrud, som er bonde i Furnes i sommermånedene.

Neste sesong er det OL i Pyeongchang. Det er et helt nytt sted for både smørere og løpere.

– Smøresjef Knut Nystad og tre til var der nylig. De har studert løyper og sett på logistikk. Det er viktig å være godt forberedt og gjøre seg erfaringer før OL, sier Stein Olav Snesrud.

Vil unngå glipptak

Knut Nystad, Snesrud sjef, gleder seg til VM drar i gang torsdag. Han har vært med på både jubel og tabber i sine år i jobben, men han skygger ikke unna for kritikk

– Smørebom er jo et ganske unøyaktig ord. Det kan ligge mye bak at skiene ikke er helt på topp. Og det kommer inn ganske mange meldinger på sosiale medier. Som regel er det ganske mange gode forslag faktisk, sier Nystad til NTB om det voldsomme engasjementet fra nordmenn.

Smøringen av skiene er bare toppen av fjellet. Valg av skiparene betyr 80 prosent, mener Nystad.

– Hva er utfordringen i Lahti?

– Her er det litt skog og litt åpent terreng. Og så er det partier som ligger slik at sola kan steike i noen av bakkene. Det å treffe med god glid og godt feste kan være en utfordring, sier Nystad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.