Før sesongen flyttet Tonje til Hamar med kjæresten for å spille håndball.

Veien fra 3. divisjon i Flisa til eliteserien og Storhamar var lang i forhold til den korte turen. Det å flytte hjemmefra som 17-åring var heller ikke bare enkelt.

Med fasiten i hånd, er hun likevel ikke i tvil om at hun tok den riktige beslutningen.

Stor forskjell

- Jeg har blitt tatt imot veldig godt både av laget og på skolen, og trives veldig godt i Hamar nå. Men det har ikke alltid vært enkelt - i perioder har det gått litt opp og ned, sier Enkerud.

På banen er nivåforskjellen enorm for bakspilleren med utsikt til å bli playmaker.

- Det er utrolig stor forskjell fra 3. divisjon til Postenligaen. Trøkket og intensiteten gjør det nesten til to forskjellige idretter, sier hun.

I tillegg var Tonje skadeutsatt nesten hele fjorårssesongen og fikk få kamper. Måten hun taklet det store hoppet på blir ikke mindre imponerende av den grunn.

Fra sin midtre bakposisjon har hun nemlig tatt eliteserien med storm og får mye spilletid, ikke minst i skadefraværet til Kamilla Sundmoen.

- Jeg nyter godt av all den spilletiden jeg får, og er takknemlig for tilliten. Jeg får spille mye mer enn hva jeg ventet da jeg kom til klubben.

God som mulig

Flisa-jenta har slått godt fra seg også med flagget på brystet via spill på juniorlandslaget. Det er lite tvil om at hun har potensial til å nå langt.

Noen konkret målsetting har hun ikke satt seg. Likevel er planen å gå «all-in» for håndballen.

Hun summerer enkelt og greit:

-Jeg vil bare bli så god som mulig, og utdyper:

- Etter videregående kommer jeg til å prioritere håndballen framfor videre studier. Spill på høyest mulig nivå med best mulig spillere gir ofte god utvikling. Det blir også min oppskrift, sier hun.

Storhamar-framtid

Tonje har ennå ikke bestemt seg for om hun blir boende i Hamar etter skoleåret. Storhamar-framtiden hennes er dermed usikker.
Det eneste hun er sikker på, er å satse videre på idretten hun brenner så inderlig for.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.