Som en av verdens beste helmatchskyttere og med verdenscupseier på merittlista, har Ole Magnus Bakken alltid visst at det er mulig å ta igjen et eller et par tapte poeng.
Sånn er det ikke lenger. Når han skal skyte luftrifle og 60 skudd liggende i OL, rifleskytternes formel-1-øvelser, kan han ikke miste noen poeng. 24-åringen har tatt et oppgjør med seg sjøl. Ingen detaljer skal overses.

I formiddag skyter han kvalifisering, finalen går klokka 13. 
- Helmatch er en maratonøvelse. Et nierskudd er det alltid mulig å rette opp, og derfor jukset jeg kanskje med et avtrekk her og der. Men en nier i luftrifle kan være forskjellen på OL-finale eller ikke, forklarer Bakken.

Fullt hus for første gang

Romedølen skjøt fire kjappe stevner før avreise til London: 593, 598, 600 og 598.
- Det var første gang jeg skjøt fullt hus. Litt irriterende var det at det ikke var et approbert stevne, men jeg er knallfornøyd med å ha kjent på den gode følelsen.
Han har aldri følt seg i bedre form i liggende, og føler nå at han endelig er tilbake på det nivået han hadde i luftrifle, før han ble rammet av kyssesjuken og annen sjukdom.
- Jeg er veldig fornøyd med sånn det er nå. Det går på skinner teknisk, og jeg har automatisert alle mine bevegelser på en god måte. Da er det lett å ha fokus på å se den runde blinken i siktet, og ikke tenke på noe annet.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00