Været leker med de norske skismørerne i Sotsji nå, men Stein Olav Snesrud mener det er gode muligheter for at Petter Northug får gode ski på dagens teamsprint.

Etter problemene på 15 varmegrader og saltet snø, har nysnøen lavet ned i langrennsområdet utenfor Sotsji.
Det var på slike forhold Emil Hegle Svendsen spurtet ned skiskytterkanonen Martin Fourcade og de norske kombinertgutta hadde vel så god glid som tyskerne inn mot mål i gullkampen der.

Med andre ord var de norske smørerne igjen på offensiven på nye forhold i går.

Skal slutte å snø

Spørsmålet nå er hvordan det blir i dag når teamsprinten i langrenn i klassisk stil står for tur.

Ifølge værprognosene i går skulle det slutte å snø og bli varmere igjen, men nysnøen vil uansett sørge for at den vanskelige saltede snøen ikke skal skape problemer.

Ifølge furnesingen Stein Olav Snesrud, som har hovedansvaret for Petter Northugs ski, hadde de funnet klassiskski som gikk bra i går også etter at de før stafetten fant et par nye ski med fabrikkslip som ga Northug god glid i fristil.

Fire ulike varianter

- Vi har funnet ski med gode egenskaper som Petter føler fungerer. Vi har nye klassiskski også som gikk bra nå, sa Snesrud etter gårsdagens testing.

Mye tyder på at Petter Northug vil få fire ulike skikategorier som han må gi en tilbakemelding på hvem han synes fungerer best. I går følte Snesrud at rubbete ski var de som gikk best.

- Det skal slutte å snø i løpet av natta og bli varmere, så vi må gjøre klar både tørrvoks, lave klisterski, høye klisterski og rubb. Rubb var veldig bra da vi testet tirsdag. Skulle det bli opphold, kan det bli rubb likevel med denne nysnøen som har kommet, sier Snesrud.

Lave klisterski er enkelt fortalt ski med klistervoks eller kaldere klisterføre, mens høye klisterski er godt gammeldags klisterføre.

Uansett tar Snesrud imot væromslaget med glede.

- Det er kort vei mellom himmel og helvete på sånn føre, men vi takler det jo oftest bra. Det er godt med litt forandring nå. Vi ser på dette som en restart, sier furnesingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00