Sportssjefen utdyper:

– Målet er å ha en ledig utlendingsplass. Vi vil gjerne ha muligheten til å hente en spiller i løpet av sesongen ved eventuelle skader. Det er veldig vanskelig å hente norske spillere i sesong, sier Sjur Rakstad-Larsen.

I den norske eliteserien kan klubbene benytte seg av sju utlendinger i kamp. Etter det som skjedde i Jimmy Andersson-saken endte Storhamar opp med åtte utlendinger.

– Vi skal aldri havne i denne situasjonen igjen, sier Rakstad-Larsen.

Ni spillere på kontrakt

Ni spillere har kontrakt også neste sesong. Det er Christian Larrivée, Erik de la Rose, Mikael Zettergren, Robert Hestmann, Christian Bull, Patrik Bäärnhielm, Eirik Skadsdammen, Alexander Reichenberg og Jacob Berglund.

Berglund har samme klausul i kontrakten som Linus Johansson benyttet da han gikk til den allsvenske klubben Mora.

Som HA-sporten har skrevet tidligere gjør Sjur Rakstad-Larsen & co. alt de kan for å beholde svensken. Foran forrige sesong takket Berglund nei til hele 13 klubber, og valgte å bli i Storhamar.

– Vi gjør det vi kan for å være med i konkurransen – igjen. Berglund er førsteprioritet for oss, sier sportssjef Rakstad-Larsen.

– Det er alltid godt å være ønsket, at klubben er fornøyd med den jobben jeg gjør. Jeg trives veldig bra i klubben og i byen. Storhamar har gode verdier og tar vare på spillerne, sier Berglund.

Östlund positiv

Før jul fikk Oskar Östlund tilbud om en ny toårskontrakt. Den nyheten presenterte HA-sporten i går. Den svenske målvakten er positiv til å skrive under på en ny kontrakt. Han stortrives både i klubben og i byen.

– Han har innfridd og litt til. Vi vil ligge i forkant. Det hadde vært godt å få på plass han, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Håper på økning

Lønnsbudsjettet denne sesongen er om lag 4,5 millioner kroner.

– Jeg ser for meg omtrent det samme budsjettet neste sesong, men jeg håper jo på litt mer, sier Rakstad-Larsen, og forteller at de snakker med spillerne jevnlig.

– Vi kan uansett ikke forsere noe. Vi må være helt sikre på at pengene er på plass før vi signerer nye kontrakter.

Nå har Storhamar 25 spillere på kontrakt. Sjur Rakstad-Larsen ser for seg at det antallet blir det samme neste sesong.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.