- Det viktige med dette møtet var å få til en samlet innsats mot kampfiksing. Dette er et problem som er for stort til at idretten kan løse det alene. Her må vi jobbe på alle fronter, sier Mina Gerhardsen til NTB.
På møtet deltok blant annet fotballpresident Yngve Hallen, styremedlem Tom Tvedt i Norges Idrettsforbund og olympiske komité og administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

Legger fram handlingsplan

- Vi håper å kunne legge fram en handlingsplan før jul. Det er klart at alle tiltak ikke vil være klare da, for det vil være flere punkter vi må jobbe videre med, men vi håper å få en skisse til tiltaksplan klar, sier Gerhardsen.
Blant tiltakene hun varsler i handlingsplanen er kunnskapsinnhenting, holdningsskapende arbeid, økt overvåking, gjennomgang av lovverket og regulering av spill.
- Alle vet at problemet er stort. Vi vil vite mer om hvor stort det er og mer om hvilke idretter som er sårbare, for det dreier seg ikke bare om fotball. Vi må også jobbe med holdninger innenfor idretten, både opp mot utøvere, trenere, ledere og dommere, understreker hun.
Norsk Tipping og Lotteritilsynet skal se nærmere på hvilke mekanismer og tiltak som kan iverksettes for å få en bedre oversikt og for å få alarmen til å gå hvis det avdekkes mistenkelig spillatferd.

- Ødelegger idretten

- Dette ødelegger idretten på samme måte som doping. For lagidrettene er dette et større problem enn doping, mener Gerhardsen, som også varsler at de vil se på behovet for overvåking på lavere nivåer enn det som gjøres i dag.
Fredag skal statssekretæren møte den britiske idrettsministeren i forbindelse med Paralympics i London, og hun varsler at kampfiksing vil være en av temaene som vil bli tatt opp.
- Kampfiksing er internasjonal kriminalitet. Vi må jobbe på de internasjonale arenaene vi har, understreker hun.
Norge har i lengre tid deltatt i arbeidet mot kampfiksing blant europeiske myndigheter, og er med når Europarådet til høsten setter i gang forhandlinger om en mulig bindende internasjonal konvensjon mot kampfiksing, et arbeid som skal være ferdig i 2014. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.