Sammen med Petter Vaagan Moen flyttet Suvdal til Hamar i vinter, etter at han signerte for HamKam, mens hun ble klar for Storhamar.

Kantspilleren har ikke spilt på toppnivå på godt over et år fordi hun gikk gravid med datteren Jenny, som snart er ett år gammel.

– Det var forferdelig å begynne igjen og føle seg så fysisk underlegen som jeg har gjort. Det har ikke vært noe godt i det hele tatt, sier Suvdal, som kjenner Arne Senstad fra tiden i Oppsal.

Savnet håndballen

Det å være borte fra datteren i mange timer om dagen, var en brå overgang for henne.

– Hverdagen kom veldig brått, og det var trist og leit å dra fra hu lille hjemme, forklarer Suvdal, som forteller at savnet etter håndballen var stort.

– Jeg har drevet med lagidrett i så mange år, og alltid vært en del av noe, og så går du hjemme og ikke er det i over ett år. Du kjenner på den og mister deg selv litt, sier hun.

Treningshverdagen var knallhard for Suvdal og resten av Storhamar-jentene før de fikk sommerferie, og hun merket stor forskjell på formen nå og før graviditeten.

– Jeg får mye høyere puls. O2-opptaket er mye dårligere, og det er jo ferskvare. Jeg løp veldig lite i graviditeten, og ble veldig fort tom. Og et par båt-is for mye gjorde ikke akkurat susen, sier en lattermild Suvdal, og fortsetter:

– Det er egentlig alt som er forskjell. Man får litt muffins-kropp av graviditeten. Fra å være fast og fin til å være slappere og ikke ha noe å trøkke til med. Spesielt i dueller, og det har vært forferdelig vondt med kroppskontakt.

Senstad på godt og vondt

Det gjenstår fremdeles litt over en måned til seriestarten i eliteserien i håndball, og selv om formen hennes ikke er på topp nå, håper hun å være i god fysisk form til seriestarten mot Sola.

– Jeg håper det, og så håper jeg at det å bli mamma får meg litt inn på andre tanker, at det ikke bare er håndball. Jeg har hatt en tendens til å grave meg litt ned i mine destruktive tanker hvis det har gått dårlig på håndballbanen.

Hun er vant til Senstads brutale treningshverdag fra tiden i Oppsal, og hun liker opplegget hans.

– Men det blir på godt og vondt, et elsk-hat-forhold. Hvis Arne forteller at du var god, så går du hjem og tenker at du var veldig god. Men er det en som får deg til å føle seg ræva, så er det også han, smiler Suvdal, som sammen med Vaagan Moen har en utfordring logistikkmessig, ettersom begge trener på ettermiddagene.

– Jeg har signert med Storhamar, han har signert med HamKam, og svigermor og svigerfar har signert med oss, gliser Suvdal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00