To korsbåndsskader, hvor den ene måtte opereres, en bruskskade som hun brukte et år på å komme tilbake fra, mens hun i 2012 kolliderte med en Nordstrand-spiller og ble kjørt til sykehus med en hodeskade.

Hodeskaden var ikke den verste skaden hun har vært gjennom, forteller hun. Selv om det opplevdes dramatisk for dem som var til stede da det skjedde. Hun var tilbake i full trening allerede tre måneder etter smellen.

Må stole på egen kropp

Alle skadene har naturligvis satt sitt preg på 28-åringen.

– Jeg har bygd meg opp ett år, vært med en halv sesong, så har jeg vært ute igjen. Jeg er ikke 20 år lenger, så det går ikke like raskt å komme tilbake, smiler Næss til HA-sporten.

Det er først og fremst korsbåndsskadene som preger henne. Også den dag i dag.

- Det tøffeste er det psykiske, det å stole på at kroppen holder, at jeg klarer å stå imot de smellene som kommer. Det er nok enklere å slippe seg løs hvis man er trygg i laget og miljøet, og når det er nytt i tillegg, så er det mange faktorer som gjør deg usikker.

Næss forteller at hun sliter med å stole på at kroppen er helt bra igjen, at den tåler en ny smell.

– Jeg håper det kommer når jeg blir tryggere i laget, på Arne (Senstad) og i rollen på kant. Jeg holder litt tilbake, fordi jeg er redd for å gå på en smell. Jeg må stole på kroppen. Hvis jeg holder igjen, så vet jeg at det er trygt, og hvis jeg blir helt «gale-matias», så vet jeg ikke helt hvor mye jeg tåler. Så der har jeg en bit å gå, at jeg må stole på kroppen.

Har ikke fått ut potensialet

Selv om hun gang på gang blir satt tilbake med en ny, alvorlig skade, holder hun motivasjonen oppe.

- Jeg tror det hadde vært vanskeligere hvis jeg hadde følt jeg hadde oppnådd det jeg har ønsket, eller fått ut potensialet mitt. Jeg har hele tiden følt jeg har vært på vei når det har kommet en skade, og så har jeg ikke fått ut potensialet. Det er det som motiverer meg, jeg vil vise hva jeg står for, vise hva jeg har inne, sier Næss.

Næss har tilhørighet til Hamar fra før. Moren hennes kommer fra mjøsbyen, mens hun også har familie boende der.

Hennes far, Erling Næss, spilte 175 kamper for Rosenborg på 60- og 70-tallet.

– Han var mye skadet opp gjennom, så jeg har lært mye av det med å stå i det. Han har vært en god støttespiller, forklarer Næss til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.