For åtte uker siden fødte Heidi Løke sønnen Oscar, og allerede forrige torsdag var verdensstjernen tilbake på håndballbanen i treningskampen mot Larvik.

Etter kampen sa hun til HA-sporten at det blir en knallhard kamp for å bli klar til VM i desember, men at hun i aller høyeste grad ønsket å delta.

Vil ikke stresse

Landslagstrener Thorir Hergeirsson ønsker ikke å presse sitt ess tilbake fortere enn nødvendig.

– Man må huske at det er veldig kort tid siden hun fødte, og jeg er ingen tilhenger av å haste i slike situasjoner. Jeg lover at landslaget i hvert fall ikke kommer til å presse Løke til å haste tilbake. Hun må ta den tiden hun trenger, sier Hergeirsson.

Med tre EM-gull, to VM-gull og ett gull i OL, er det ingen tvil om at 34-åringen har vært en bærebjelke for landslaget i en årrekke. Hergeirsson vil ikke spekulere i hvor essensielt det vil være å få strekspilleren klar til mesterskapet som skal gå i Tyskland.

– Slik jeg ser det så er det viktigere for Storhamar å få henne tilbake enn for landslaget, sier han, og legger til:

– Dette handler dessuten ikke bare om Heidi. Lillegutten og familien må ha et ord med i spillet her. Når du bor i Sandefjord med to barn, men spiller i Hamar, så får du selvsagt en utfordring på logistikken. Bare det er krevende nok.

Melder seg klar

Fram til den siste tiden har det vært usikkert om Løke kommer til å bidra for Storhamar i serieåpningen mot Sola onsdag.

Nå bekrefter hun overfor HA-sporten at hun er klar for å spille.

– Det føles bra. Jeg er kanskje på 75 prosent. Jeg blir med til Sola og kommer til å spille, sier hun.

Arne Senstad sier at han planlegger å ta i bruk sin nye stjernespiller. Men han er ikke sikker på hvor mye spilletid hun er klar for riktig ennå.

– Heidi kommer nok til å spille. Hvordan hun skal brukes er jeg ennå ikke helt sikker på, sier Storhamar-treneren, som er glad han fremdeles har et par økter på å sette laget før serieåpningen onsdag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00