Gjøvik – Storhamar 20–44

I vår var Enkerud med i landslagsdiskusjonen, og ble tatt ut på rekruttlandslaget.

Så kom skadene, som holdt henne ute fra spill i sluttspillet og gjennom sommeren.

– Det var utrolig kjipt. Det var et dumt tidspunkt, men et typisk tidspunkt. Det var mot slutten av sesongen, og vi hadde ikke så mange spillere og det ble mye belastning på dem som var med. Da måtte jeg stå over et par samlinger, også, men jeg håper å komme tilbake enda sterkere, sier hun.

– Hun har egentlig alt

Og det ser for alvor ut til at hun er på gang igjen, og at lyskeskaden er borte.

I serieåpningen mot Sola var hun tidvis briljant.

– Det kommer seg mer og mer. Jeg mangler fortsatt litt, så jeg håper det går i riktig retning, smiler Enkerud, som scoret seks mål i cupkampen mot Gjøvik.

Arne Senstad har aldri lagt skjul på sin begeistring for bakspilleren, og han er glad for å se at hun er på vei tilbake i form.

– Hun har egentlig alt. Hun har fart, og et bra skudd. Det handler litt om det å bli tøff nok i hodet til å bruke ferdighetene. Hun er et råskinn en mot en, sier Senstad.

Han har utfordret Enkerud på flere områder, slik at hun kan ta ytterligere steg som spiller.

– Det handler litt om at hun selv må bli råere. Men det handler like mye om det taktiske. Jeg har bedt henne se mer håndball, være mer på i forhold til det. Hun er god på treninger, fysisk fantastisk, men glemmer litt det i forhold til spillet. Hun må bli mer bevisst rundt det taktiske, forteller han.

Enig med Senstad

Det synet er Enkerud helt enig i, og hun er bevisst på hva hun selv må forbedre i tiden framover.

– Jeg er enig i at jeg må bli tøffere i hodet, og jeg må bare tørre å utfordre meg selv på det området. Jeg føler at det er der jeg må jobbe for å ta et skritt videre, forteller Enkerud, som har slitt med flere skader opp gjennom årene.

Nå håper Senstad og Enkerud selv at hun holder seg skadefri over en lengre periode, slik at hun ikke tar to skritt fram og ett tilbake.

– Det har vært sånn med Tonje hele vegen. Hun har vært på gang, og så har det kommet ett eller annet som har satt henne tilbake på flere måter. Vi håper å holde henne skadefri over tid, og da blir det bra. Men det har tatt litt lengre tid enn jeg hadde håpet. Men på det beste, når vi får satt henne opp, så er hun helt enorm, forklarer Storhamar-trener Arne Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.