– Noen trodde vel ikke Løke ville komme tilbake på det nivået vi vet hun har inne. Men jeg har aldri vært i tvil. Nå er hun i en klasse for seg selv, sier Senstad.

I helga inntok hun hovedrollen i sitt landslagscomeback for Norge i Møbelringencup, med sju scoringer mot Ungarn lørdag og fire nye mot Russland søndag.

– Løke er forskjellen

Storhamar-treneren er imponert over strekspilleren, men på ingen måte sjokkert.

– Bare se forskjellen på Norge med og uten Løke på banen. De siste ukene har hun tatt mange steg og er tilbake på et vanvittig nivå. Jeg er sikker på at Heidi kommer til å være helt ekstrem framover, sier Senstad.

– Hva gjør en Løke på hundre prosent med Norges gullsjanser i VM?

– Norge må nok finne seg i å være gullfavoritter med og uten Løke. Men jeg kan vi det slik; dersom Løke hadde vært russer, ville jeg holdt de som gullfavoritt.

– Du mener hun utgjør en så stor forskjell?

– Hun er verdens beste, og Russland mangler en god strekspiller. Med Løke på Russland ville de tatt VM-gull, det er jeg ikke redd for å si.

Oppfordring til spillerne

Han har latt seg imponere av måten Løkes landslagskamerater til stadighet finner Storhamar-spilleren og spiller hun fri.

– Jeg håper spillerne mine ser på disse kampene, for her ser man hva som må til for å utnytte Heidi Løke best mulig. De bør studere hvordan Nora Mørk går opp og slipper videre inn til Løke. Der har vi mye å gå på, sier Senstad, og legger til:

– For da Løke kommer tilbake etter VM nå, får vi et skikkelig «formel 1-dyr».

Sikker på gull

Etter å ha studert kampene i Møbelringen Cup denne helga, finnes det ikke lenger tvil hos Storhamar-treneren. Norge blir verdensmestere.

– Selv om Russland klarte uavgjort ved full tid mot Norge søndag, klarer jeg ikke helt å se hvem som kan slå Norge. Thorir kommer til å stramme inn laget den neste uken, og da er jeg ganske trygg på at Norge blir verdensmestere.

Lørdag VM-åpner. Norge mot Ungarn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.